maandag 17 december 2018 | week 51
Home » fbpost » LOS Muziektheater speelt voor uitverkocht Theater ‘t Web

LOS Muziektheater speelt voor uitverkocht Theater ‘t Web

LOS Muziektheater speelt voor uitverkocht Theater ‘t Web

Bleiswijk – De eerste voorstelling in Theater ’t Web – zaterdagavond 9 december – wordt meteen een openingsknaller. Met op het podium de vier meiden van het LOS Muziektheater waarvan de (geboren en deels getogen) Bleiswijkse Femke Vernij er een is. Het optreden is inmiddels uitverkocht, maar wie meedoet aan een like & winactie van Theater ’t Web in samenwerking met De Heraut maakt kans op twee vrijkaarten.

Trees Borkus-Henskens

De vier meiden van LOS – naast Femke zijn dat Dookje Engelhart, Charlotte Waardenburg en Kim de Fuijk – kennen elkaar van het Conservatorium waar ze tijdens hun studie al regelmatig optredens verzorgden. Ze bleven allemaal in of rond Arnhem hangen en presenteerden elf jaar geleden hun eerste voorstelling. Zowel tekst als muziek in hun voorstellingen zijn allemaal eigen werk. De eerste kreeg als titel Lijf on Stage mee, de tweede FCKD (de initialen van de meiden) en de derde waarmee ze momenteel het land doorreizen werd VAST, geregisseerd door Silvester Zwanenveld. LOS werd eerder uitgeroepen tot meest veelbelovend talent, dus dat belooft wat.

Relaxed vermaak

“Een herkenbare voorstelling met wat meer persoonlijke tintjes. Een avond relaxed vermaak met mooie, hilarische momenten. Je verveelt je geen moment, want het wordt een ‘puntje van je stoel’ voorstelling,” voorspelt Femke die het heel erg leuk vindt om voor eigen publiek te spelen.
“LOS is eigenlijk een clubje van vier heel verschillende vrouwen die lekker los en gek zijn, maar waarin de taken goed verdeeld zijn. Zelf fungeer ik als regelaar in het algemeen, maar ook voor de financiën, de nieuwe initiatieven en de mail. We spelen gemiddeld drie keer per week op plekken door heel het land. In grote en kleine theaters, maar we verzorgen ook veel bedrijfsoptredens, optredens op een verjaardag, een borrel, promo’s of op festivals.”
Femke herinnert zich nog goed hun eerste optreden. “We verzorgden een optreden voor iemand die 50 werd. Tijdens dat feest werden we uitgenodigd om naar Nice te komen voor een optreden; dat vormde meteen het begin van het zelf schrijven van passende teksten. In de loop der jaren maakten we stapels teksten en hebben we dus een ruime keuze als ergens een optreden op maat gepland staat.”

Nieuwe voorstellingen

De meiden – vier heel verschillende types – kleden zich niet hetzelfde, maar wel in dezelfde stijl.
“We zorgen voor een hoge kwaliteit; een stimulans om het beste uit jezelf te halen en bovendien met een ambitie die bindt; we willen allemaal het beste. Elke twee jaar maken we een nieuwe voorstelling. Daarmee hebben we eerst een half jaar een try out, vervolgens een half jaar inspelen en het tweede jaar lekker spelen, maar daarbij kunnen details nog steeds worden verbeterd.” De theatervoorstelling duurt ongeveer anderhalf uur; zonder pauze om met elkaar in dezelfde sfeer en stemming te blijven. “Zelf komen we al rond een uur of half vijf naar het theater toe om alles goed voor te kunnen bereiden.”
Volgend jaar gaat LOS zich voorbereiden op en schrijven van een nieuwe voorstelling. “In september 2019 hopen we daarmee op de planken te staan. De voorlopige (werk)titel daarvan is Lusten en Lasten, maar die kan nog veranderen.”

Like de Facebookpagina van Theater ’t Web en maak kans op twee vrijkaarten. De prijswinnaar wordt vrijdagochtend 8 december bekendgemaakt.

Check Also

Digital Greenhouse, Fossielvrije Glastuinbouw en Hybride Leren

Lansingerland - Wageningen University ##+## Research Glastuinbouw, Delphy Improvement Centre, DLV Glas ##+## Energie consultancy en het Lentiz MBO Oostland dienden samen een subsidieaanvraag in voor de realisatie van twee projecten op het gebied van energietransitie en digitalisering in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De gemeente Lansingerland ondersteunt dit project financieel.

Geef een reactie