dinsdag 20 november 2018 | week 47
Home » Algemeen » Berkelaar zingt het hoogste lied!

Berkelaar zingt het hoogste lied!

Berkelaar zingt het hoogste lied!

Berkel en Rodenrijs – Na een succesvolle Young Messiah tour organiseert Events4christ nu een landelijke tour met de Christmas Collection van Tom Parker. In Rotterdam zal de uitvoering plaatsvinden op 17 december in het Theater Zuidplein aan het Zuidplein in Rotterdam.

Trees Borkus-Henskens

Tussen de zangers die deelnemen aan deze tour bevindt zich ook een Berkelaar: Tom van der Hoeven zingt er als bas mee in het koor. “Ik heb altijd al gezongen, maar mijn eerste kennismaking met mijn eigen stem was tijdens een zangworkshop via mijn werk waarin iedereen zijn eigen stem leerde ontdekken. Toen ik enige tijd later het Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM) in de r.k. kerk hoorde zingen ben ik diezelfde week naar De Ark gegaan; dat was 1 november 2010 en sindsdien zing ik daar de baritonpartij.”
In 2013 ontving Tom een mailtje. “Of ik zin had in een projectkoor mee te zingen onder leiding van de Amerikaanse zanger Don Moen. Achteraf gezien ben ik heel blij met dit berichtje, want daarmee is het begonnen. Inmiddels maak en maakte ik al vijf jaar deel uit van verschillende projectkoren. Onder andere die van de Young Messiah in de versie van de Brit Tom Parker.” Wie ‘Tom Parker’ en ‘the New London Chorale’ hoort, denkt aan projecten als ‘The Young Messiah’, ‘The Young Amadeus’ en ‘The Young Verdi’. Met name ‘The Young Messiah’ werd geliefd: een unieke bewerking van Handel’s ‘Messiah’ door een samensmelting van klassiek en pop die kenmerkend werd voor Tom Parker. The Choir Company heeft als koor inmiddels al jarenlang bewezen iets speciaals te maken van deze werken tijdens concerten.

Kersttour

In december startte een gloednieuwe tour die uitsluitend theaters aandoet. De Tom Parker Kerst Theater Tour laat mensen zes avonden genieten van het beste uit Tom Parkers repertoire en meer. Ook voor deze Kersttour werd weer aan Tom gevraagd of hij mee wilde doen. “Een tour met veel emotie en met meezingen in de zaal. Een unieke belevenis waarbij je mensen blij maakt met muziek. Gebracht door componist en dirigent (Maarten Wassink) die de gave hebben de muziek dicht bij de mensen te kunnen brengen. Bovendien een professionele band met daarin de pianist van Marco Borsato. Ik ben dan ook heel blij dat we een optreden in Rotterdam hebben; dicht bij Lansingerland en makkelijk bereikbaar met de E-lijn richting Zuidplein. Ik ben de enige uit Lansingerland die meezingt en het hier bekend maakt en inmiddels heb ik ook al wat oud-collega’s uitgenodigd.”

Leuk

Het leuke van een projectkoor, zo heeft ook Tom inmiddels ervaren, is dat het nooit hetzelfde is en tijdelijk. “Bovendien leer je veel andere mensen kennen. Het vormt ook een extra uitdaging, want je krijgt de muziek opgestuurd, zodat je thuis kunt repeteren. Je repeteert meestal maar twee of drie keer samen om te fine tunen en er een geheel van te maken, want de zangers komen vanuit het hele land. Allemaal gemotiveerde mensen die iets goed neer willen zetten.” Ook het HCM wil met een projectkoor starten. Daar zal volgend jaar meer over bekend zijn. Tom weet: “Zingen is niet alleen leuk, het schijnt ook gezond te zijn. Minder stress, een betere weerstand, je gebruikt je ademhaling beter en bovendien krijg je er energie van! Maar je moet wel alles uit je hoofd leren, want de optredens zijn zonder muziekmappen in de hand. Voor een projectkoor repeteer ik elke dag. In de zomermaanden is het rustig, maar de rest van het jaar gaat het zingen in een projectkoor door.” Hij moet echter eerlijk bekennen: “Maar het HCM staat bij mij op de eerste plaats! Ik gun iedereen dat hij z’n stem leert herkennen en er iets mee gaat doen; daar word je blij van.”

Feest van herkenning

De avonden van de Tom Parker Kerst Theater Tour beloven een feest van herkenning en beleving te worden, en niet alleen voor de liefhebbers van werken zoals ‘The Young Messiah’. Naast de bekende klassiekers “When a Child is Born”, “Auld Lang Syne”, “Guiding Star” en “For Unto Us” zullen ook prachtige liederen als “Good King Wenceslas”, “Joseph Dearest”, Oliver’s Song” en “A Young Christmas day” klinken, gebracht door een ervaren koor en professionele begeleidingsband.
Kaarten voor de Tom Parker Kerst Theater Tour van The Choir Company & band kosten vanaf € 22,50 en zijn verkrijgbaar via www.events4christ.nl (tel. 0297-237172).
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 0172-471483.

Check Also

Marcel van Brandwijk is bijna ‘meester’ af

Berkel en Rodenrijs - Na zich ruim veertig jaar met hart en ziel ingezet te hebben voor het onderwijs neemt Marcel van Brandwijk (64) aan het eind van de maand afscheid van de school waar hij jaren werkte; Melanchthon Schiebroek. Maar de Berkelaar is nog lang niet van plan op zijn lauweren te gaan rusten. Hij ziet nog genoeg uitdagingen voor zijn vrije tijd die nadert.

Geef een reactie