zaterdag 20 oktober 2018 | week 42
Home » Sport » Vier zeecontainers

Vier zeecontainers

Vrijwilligers van DOTO grote kracht tijdens de districtswedstrijden

Lansingerland – In het weekend van 25 en 26 november waren de districtswedstrijden van de KNGU in Bergschenhoek. In sporthal de Zijde kwamen ruim 350 turnsters, in de leeftijd van 6 tot 42 jaar, in actie met het doel zich te plaatsen voor de landelijke kampioenschappen.

Wendy Kerver

Tot vorig jaar werden deze districtswedstrijden altijd in Amsterdam georganiseerd. Daar staat een sporthal helemaal klaar met de juiste toestellen en voorzieningen. Maar deze hal is nu gesloten. Ria de Jonge heeft zich hard gemaakt om dit jaar de wedstrijden in Bergschenhoek te organiseren. En met veel succes! Het was een druk weekend voor de ruim 80 aanwezige vrijwilligers van sv DOTO. Er waren veel bezoekers, mooie resultaten en een tevreden organisatie.
De vrijwilligers van DOTO waren onder andere actief bij de op- en afbouw van de zaal, het klokken van de tijd tijdens de oefeningen in de zaal, de teltafel, de jurymeisjes, de bar en de catering.

Vier zeecontainers

Er worden strenge eisen gesteld aan de ruimte waar deze kampioenschappen worden gehouden. Vrijdag waren er vier zeecontainers afgeleverd bij de sporthal met hierin de toestellen van de KNGU. Onder leiding van de mannen van de KNGU is een vrijdagavond de zaal geheel opgebouwd. En tijdens de twee dagen houdt de wedstrijdleiding alles goed in de gaten. Ria legt uit: “Wij zijn verantwoordelijk voor de opbouw en de organisatie daar omheen. Maar de KNGU regelt het schema, de indeling in groepen, de inschrijvingen enz. Gedurende de dag is er een hoofdjury aanwezig en per onderdeel een jury”.

Vier onderdelen

De turnsters lieten hun kwaliteiten zien op vier verschillende onderdelen: de vloer, de brug, de balk en de sprong. Per onderdeel kregen ze een score en dat werd aan het einde van de dag bij elkaar opgeteld en zo wordt de stand berekend. Van de ruim 350 aanwezigen plaatst ongeveer 1/3 zich voor de landelijke kampioenschappen.
Vanuit DOTO deden er ongeveer 30 turnsters mee aan de district kampioenschappen. “Deze meiden trainen ongeveer drie keer per week voor drie uur. En zo vlak voor een kampioenschap doen we vaak iets meer oefeningen dan anders”, vertelt een van de trotse trainers van DOTO.
Dit is niet het enige evenement dat DOTO in een jaar organiseert. Zo hebben ze ook al drie keer de landelijke wedstrijden georganiseerd, zijn er onderlinge wedstrijden en is er de jaarlijkse Demo-dag. Op deze dag laat DOTO zien wat ze allemaal te bieden hebben.

Het is mooi om te zien dat alle vrijwilligers zich in dit weekend zo inzetten. Ria: “Als vereniging vragen wij van onze leden dat ze ‘verplicht’ een vrijwilligerstaak uitvoeren maar dit wordt door veel leden niet als een verplichting ervaren. Zo had ik vanmorgen zes meisjes die zich hadden aangemeld als jurymeisje, maar inmiddels lopen er nu toch tien op de vloer want ze vinden het zo leuk om te doen.”

Check Also

Korfbal

Zaandam – Korfbalvereniging Weidevogels hoopte zaterdag 13 oktober een goed vervolg te geven aan de …

Geef een reactie