zaterdag 20 oktober 2018 | week 42
Home » Algemeen » Dierenleed langs de Noordeindseweg

Dierenleed langs de Noordeindseweg

Dierenleed langs de Noordeindseweg

Berkel en Rodenrijs – In de nacht van donderdag 30 november op vrijdag 1 december heeft een onbekende een schaap ernstig mishandeld. Toen Tinus van der Burg vrijdagochtend zijn schapen eten ging geven in het weiland langs de Noordeindseweg (tussen Wilgenlaan en Meerweg) ontdekte hij dat van een van de schapen beide oren waren afgesneden.

Boer Tinus heef niet alleen enorm met het dier te doen, maar hij is ook boos. “Ik wist niet wat ik zag. Eerst vermoedde ik dat ze ergens achter was blijven hangen, maar daar waren de verwondingen niet naar. De oren waren er recht afgesneden. Wie doet er nu zoiets? Daarom zijn we op zoek naar getuigen die misschien die avond of nacht iets hebben gezien. Of naar mensen die over een camera aan hun huis beschikken waar misschien iets op te zien is. Degene die dit op z’n geweten heeft zou een held zijn als hij het zelf kwam melden.”
Volgens Tinus voelt het schaap zich veilig tussen de andere schapen. “Daarom laten we haar in de kudde lopen, want we merken niet dat ze er last van heeft. Maar het blijft een schande!”
Iedereen die kan bijdragen aan het vinden van de dader kan bellen met 010 – 5118147.

Check Also

Derde Natuurwerkdag in De Groenzoom

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 3 november kunnen kinderen én volwassenen tussen 09.00 en 12.00 uur deelnemen aan verschillende activiteiten tijdens de derde Natuurwerkdag in De Groenzoom.

Geef een reactie