dinsdag 25 september 2018 | week 39
Home » Nieuws » Strijdvaardig Berkel moet een deling toestaan

Strijdvaardig Berkel moet een deling toestaan

Trainer Cor den Daas: “Eén punt schiet niet op”

Strijdvaardig Berkel moet een deling toestaan

Berkel en Rodenrijs – Het de laatste weken matig spelend Berkel heeft tegen Zuidland laten zien hoe met werken punten verdiend kunnen worden. Dat de ploeg uiteindelijk tegen de beter voetballende tegenstander een 2-2 deling moest toestaan was sneu voor de thuisclub. De 2-0 verkregen voorsprong werd teniet gedaan door een in de tweede helft beter spelend Zuidland, waardoor de uitslag wel rechtvaardig was.

Rien Kuyvenhoven

Berkel trof het niet deze wedstrijd waarin Tim de Koning tijdens de warming-up moest afhalen en waar na het wegvallen van Luke Zuijderwijk en Rob Vermeer trainer Cor den Daas moest puzzelen met zijn opstelling. De trainer had deze wedstrijd een plaats in de spits ingeruimd voor Emiel van der Breggen, waardoor Tim van der Vorm op de bank moest plaatsnemen.
De absentie van deze spelers werd gecompenseerd met een vooral strijdend Berkel. De thuisclub kreeg hierbij een steuntje in de rug toen een afgeslagen aanval van Berkel door een schot van Talib Azaroiali alsnog werd omgebogen tot het openingsdoelpunt, 1-0. Een beslissing van de arbiter van dienst leverde Berkel een tweede doelpunt op. Freek van der Velden werd neergelegd wat eigenlijk met een strafschop en rode kaart bestraft had moeten worden. De leidsman liet toch doorspelen waardoor Talib Azaroiali al binnen een kwartier Berkel aan zijn 2-0 voorsprong kon helpen. “Toen waren we beter”, analyseerde Cor den Daas deze fase van de wedstrijd. “We hadden een derde doelpunt moeten maken dan was de wedstrijd beslist.”
Zuidland, dat na twee achtereenvolgende promoties tot tweedeklasser is gepromoveerd, liet zien dat het over iets meer inhoud beschikte dan Berkel, waardoor al snel de aansluitende treffer tot stand kwam.
Berkel stond in de tweede helft goed tegen een iets sterkere tegenstander die uit een afgeslagen hoekschop na tien minuten in deze tweede rondgang op 2-2 kon komen.
Berkel, dat node de doelpunten van Jos Buitenhuis mist, nam het heft toch weer in handen. Buitenhuis had in deze fase van de wedstrijd het juiste aanspeelpunt kunnen zijn. De spits die begin januari van zijn wereldreis terugkomt gaat met Berkel dan ook al mee op trainingskamp.
Een in die fase strijdend Berkel lukte het evenals de tegenstander niet meer om te scoren. Melvin de Groot werd, na een helft gespeeld te hebben in het tweede elftal, vervangen door Jordy den Dolder en de geblesseerde Erwin van der Stoep ging naar de kant voor Tim van der Vorm.
De deling bracht bij Berkel weer wat vertrouwen terug. Zeker met komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Rhoon in het vooruitzicht waar Berkel de aansluiting hoopt te krijgen met de middenmoot. “Die wedstrijd is voor ons heel belangrijk”, weet ook Cor den Daas. “Winnen is noodzaak want één punt behalen schiet niet op. We hadden in de eerste helft al onze slag moeten slaan.”

Check Also

Podiumplaatsen voor de inwoners van Lansingerland

Berkel en Rodenrijs - De 63-ste Berkelse wielerdag zal de boeken ingaan als één waar veel prijzen in eigen huis werden gewonnen: vier podium plekken voor Lansingerlanders. De eerste plaats voor Sten Verzijl bij de junioren. Een derde plaats voor Lars Seldenhuis bij de Nieuwelingen en voor Erwin Meijer uit Berkel en Rodenrijs bij de Amateurs/ Sportklasse. Hoekenaar Frans van Winden pakte bij de 40+ een tweede plaats.