dinsdag 20 november 2018 | week 47
Home » Algemeen » Berkelse Juno danst in De Notenkraker

Berkelse Juno danst in De Notenkraker

Berkelse Juno danst in De Notenkraker

Berkel en Rodenrijs – De 11-jarige Juno Brand is één van de jeugdige dansers die meedoet aan de Notenkraker van De Dutch Don’t Dance Division, in het Zuiderstrandtheater in Den Haag, van 25 tot en met 28 december. Naast de talenten van De Dutch Junior Dance Division en de ruim 100 amateur- en professionele dansers, dansen ook ster solisten Machi Muto en Frank van Tongeren in deze Kerstvoorstelling.

Marianne Karsemeijer

Juno danst bij balletschool ‘De Dansacker’ in Pijnacker. Daar zag ze een poster van deze voorstelling met de oproep om ook auditie te doen. Dit leek haar heel interessant en ze besloot een poging te wagen. Tot haar verrassing kwam ze door de auditie heen. Ook haar vriendin Tess werd aangenomen. In totaal doen er vier dansers van de Dansacker mee aan de voorstelling.

Haagse Kersttraditie

De repetities zijn al in volle gang. Twee keer per week gaat Juno naar de studio in Den Haag om te oefenen. Nu de kerst nadert, duren de repetities steeds langer. In de voorstelling is ze een Arabische dochter en danst ze mee als soldaat. Het verhaal van De Notenkraker, op de wereldberoemde muziek van Tchaikovski, is door het artistieke duo Thom Stuart en Rinus Sprong omgebouwd tot een Haags verhaal met spanning, humor en romantiek. Deze voorstelling zette in 2006 een Haagse Kersttraditie in gang die nu het twaalfde jaar in gaat. Juno zag de voorstelling in 2013 voor het eerst in het Lucent Danstheater. Ze vindt het heel bijzonder dat ze nu zelf mag meedoen.

Ambitie

Naast de repetities in Den Haag danst Juno ook nog gewoon bij De Dansacker. In totaal volgt ze daar zeven lessen. Vier keer klassiek ballet en daarnaast hiphop, moderne dans en jazz-tap Het is duidelijk dat dansen haar lust en haar leven is. Ze wil heel graag naar het Koninklijk Conservatorium waar je opgeleid wordt tot ballerina. Maar of dit lukt hangt grotendeels van haar fysieke bouw af. Kun je vanuit de heupen voldoende uitdraaien? Kunnen je voeten ver genoeg doorstrekken? De eisen zijn heel streng. Toen ze bijna twee jaar geleden auditie deed kwam ze er helaas niet doorheen. Ze wil het echter zo graag dat ze overweegt in januari opnieuw auditie te doen. Juno komt er wel. Als het niet aan het Conservatorium is, dan via een andere weg. Dansen zal ze altijd blijven doen.

De Notenkraker zal in de periode van 25 tot en met 28 december zes keer uitgevoerd worden. Juno speelt mee in de voorstellingen van 26 december om 14.00 uur, 27 december om 19.30 uur en 28 december om 14.00 uur.

Check Also

Gespot!

Gespot! Berkel en Rodenrijs – De clematis van Koen Altena is dit jaar voor de …

Geef een reactie