zaterdag 20 oktober 2018 | week 42
Home » Algemeen » 3B-Sociaal Belang biedt ontspanning en ontmoeting

3B-Sociaal Belang biedt ontspanning en ontmoeting

3B-Sociaal Belang biedt ontspanning en ontmoeting

Lansingerland – De club 3B-Sociaal Belang biedt 50-plussers gelegenheid om diverse activiteiten te ondernemen en contacten te leggen. De meeste leden zijn alleenstaand en willen niet alle dagen eenzaam thuis zitten. Er zijn mogelijkheden om onder meer te sjoelen, klaverjassen tot aan gymnastiek toe.

John Hofman

De Heraut nam een kijkje op de donderdagmiddag. In een van de zalen van De Ark (Oranjestraat 2, Berkel en Rodenrijs) zien we een aantal mensen gezellig klaverjassen en sjoelen. Er heerst een ontspannen sfeer. 3B-Sociaal Belang is destijds opgericht om mensen die wat eenzaam zijn of het door verschillende oorzaken financieel minder hebben, waardoor regelmatig uit eten gaan of winkelen niet direct tot de mogelijkheden behoren, gelegenheid te geven om wat ontspanning te zoeken en contact te leggen met anderen. Dat hoeft niet veel te kosten want de contributie is slechts 16 euro per jaar. De club biedt meer dan alleen sjoelen of klaverjassen. Zo kan men op maandagmiddag jeu-de-boulen bij het gebouw van Tennisvereniging Den Opper op Sportpark Het Hoge Land en op de woensdagochtend vanaf 09.00 uur in Den Opper gymnastiek beoefenen.
Zwemmen is ook mogelijk, maar daarvoor dient wel een abonnement van 75 euro worden gekocht. Daarvoor krijgt men twaalf lessen om goed te leren zwemmen of de zwemkunst ‘op te halen’. Deze lessen worden gegeven in Pijnacker. Tijdens de activiteiten in De Ark of Den Opper zijn er tegen een redelijke vergoeding, consumpties te verkrijgen. De vereniging zorgt dan voor (gratis) hapjes tussendoor.

Nieuwe leden welkom

Het aantal leden lag vanaf het begin behoorlijk hoog, maar dat is helaas niet meer het geval.
Voorzitter Henk van Lobberegt: “Ik heb geen idee wat daarvan de oorzaak is, want het is er bij ons alleen maar gezelliger en gevarieerder op geworden. Als je om je heen kijkt dan zijn er toch nog veel mensen die eenzaam zijn en weinig of geen contact hebben met anderen. Dan is onze vereniging een goed alternatief om dit te doorbreken. We krijgen geen subsidie en moeten ons zelf zien te redden. Ondanks dat, organiseren we ook nog eens één keer per maand een bingo-avond in De Ark, waarmee mooie prijzen zijn te winnen. Van het geld dat we daar aan overhouden, plus onze contributie, kunnen we net aan blijven draaien. Nieuwe leden zijn van harte welkom! Er is nog plaats genoeg. Men kan zich bij mij opgeven: tel. 010-5114779”, nodigt Henk uit.

Check Also

Oostlanddag werd een dag van verrassen, verbazen en vooruitkijken

Lansingerland - Ondernemers uit het hele Oostland - Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp - blokten op een vroeg tijdstip al hun agenda; woensdag 10 oktober zowel ’s middags als ’s avonds geen andere afspraken, want die dag vond de tiende editie van de Oostlanddag plaats en daar wilden ze voor een belangrijk deel graag bij zijn. Het thema van de dag was ‘vooruitkijken’, dus dat beloofde wat!

Geef een reactie