zaterdag 20 oktober 2018 | week 42
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Netwerkbijeenkomst BOV

Lansingerland – Iedere eerste donderdag van de maand komen de Bewust Ondernemende Vrouwen bij elkaar in het land. Ook in Lansingerland. Deze feestmaand wordt vooruit en terug gekeken. Waar ben jij een cadeau voor een ander? Donderdag 7 december van 10.00-12.00 uur, inloop vanaf 09.45 uur. Locatie: DeZaak3B, Industrieweg 5, Berkel en Rodenrijs.

Ontzorgmiddag

Lansingerland – Iedere vrijdag organiseert Welzijn Lansingerland de Ontzorgmiddag voor mantelzorgers. Hier zijn mantelzorgers, samen met degene voor wie zij zorgen, van harte welkom. Er wordt altijd gestart met een gezamenlijke lunch. De middag staat in het teken van ontmoeten en het doen van activiteiten. Tijd: 12.00-16.00 uur. Locatie: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Aanmelden: tel. 010-5225545, contactpersoon is Chantal Kneppel.

Kerstdiner Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Welzijn Lansingerland organiseert met 3B Diner en vrijwilligers een kerstdiner. Er zijn nog plaatsen vrij. Wanneer en waar: vrijdag 8 december, 14.00-16.00 uur, in Ontmoet! en dinsdag 19 december, 18.00-20.00 uur, in Wel-kom!. Menu: meloen met ham, kerst crème soep, varkensmedaillon met wildsaus, haricot verts met spekjes en aardappelpuree, verrassingsdessert, koffie/thee. Prijs: Actiefpashouders € 15, niet-pashouders € 20 (inclusief twee drankjes). Aanmelden minimaal een week voor het diner via een machtigingsformulier, dat is af te halen en in te leveren in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, Bergschenhoek, en in Wel-Kom!, ds. van Koetsveldstraat 3, Berkel en Rodenrijs. Informatie: www.welzijnlansingerland.nl of bel 010-522-5545.

WereldLichtjesDag

Lansingerland – Zondag 10 december is Wereldlichtjesdag, de dag waarop, overal ter wereld, overleden kinderen worden herdacht. Ook in Lansingerland. Welkom vanaf 18.00 uur, start bijeenkomst 18.30 uur in de ontmoetingshal van het gemeentehuis aan de Tobias Asserlaan 1 te Bergschenhoek. Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken en er zijn woorden ter herinnering. Na afloop is er ruimte om na te praten en een kopje koffie of thee te drinken. Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Aanmelden graag via het mailadres: WLDlansingerland@outlook.com.

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek – Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: dinsdag 12 december, 14.00-16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 – 5241090.

Workshop ‘Kleur en stijl’ met Actiefpas

Lansingerland – Op 15 december geeft Larinda Bok van Unique Kleur & Stijl een interactieve workshop over uitstraling in kleur en kleding bij het ouder worden. De interactieve workshop zet deelnemers aan het denken over kleur en stijl. Kosten Actiefpashouders Welzijn Lansingerland: € 10,50 per persoon (met één kopje koffie/thee). Anderen betalen € 13,-. Meer info via www.uniquekleurenstijl.nl. Aanmelden bij Larinda: info@uniquekleurenstijl.nl, breng één Topper en één Flopper mee naar Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Informatie over de Actiefpas via 010 – 5225545 of www.welzijnlansingerland.nl.

Thuis bridgen met vrienden

Berkel en Rodenrijs – Wie een avondje met vrienden thuis wil bridgen, kan een koffertje met 24 voorgesorteerde spellen huren bij Bridgeclub Lansingerland. Tegelijkertijd doet men mee aan een mini-competitie met andere bridgeparen; hiermee zijn leuke prijsjes te winnen. Er zijn meerdere koffertjes met verschillende bridgespellen beschikbaar. Met het huren van een koffertje steunt men Bridgeclub Lansingerland. Informatie: Bert en Truus van der Poel, tel. 010 – 5116270 of mail naar: g.poel35@upcmail.nl.

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt onder deskundige leiding gesport. Na afloop drinkt men gezellig een kopje koffie met elkaar. Ook niet-leden zijn welkom een keer te komen kijken en mee te gymmen. U bent al lid voor € 16 per jaar en men betaalt € 5 per maand om mee te gymen. Inlichtingen: Janny de Schepper, tel. 010-5115820.

MamaCafé Lansingerland

Lansingerland – Ben jij (bijna) mama en heb je zin om andere moeders te ontmoeten? Kom dan naar het MamaCafé Lansingerland. Op woensdag 13 december komen ze weer bij elkaar bij Boerderij ’t Lansingerland, Hoeksekade 146a in Bergschenhoek. Op de site en Facebookpagina vind je alle actuele informatie: www.mamacafe-lansingerland.nl. Inloop 10.00 uur, einde ca. 12.00 uur.

Vriendschappelijk Huisbezoek zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Er zijn meer mensen dan je denkt die zich eenzaam voelen. Eenzaamheid heeft verschillende oorzaken en kan iedereen overkomen. Soms van korte duur, maar zeker bij het ouder worden, kan de eenzaamheidsperiode lang en zwaar worden en lukt het niet altijd meer om nieuwe sociale contacten op te bouwen. Humanitas biedt kosteloos hulp via het project Vriendschappelijk Huisbezoek. Het contact tussen de vrijwilliger (m/v) en de deelnemer/cliënt lijkt op het contact tussen goede buren: geregeld een praatje maken, een kopje koffie/thee drinken of buiten een ommetje maken. Informatie: Jacqueline Henskens, tel. 06-35118716 of Monica van den Akker- Verhoekx, tel. 06-22969676.

Gratis brunch

Lansingerland – Zwembad De Windas organiseert op donderdag 21 december van 12.00 tot 14.00 uur een gratis brunch voor senioren (MBVS zwemmers) met een eigen geldige leskaart. Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden en vol=vol!

Check Also

PRIKBORD REGIO

Lezing ‘Kiss the Mountain’ Lansingerland – Op donderdagavond 11 oktober wordt voor de tweede keer …

Geef een reactie