woensdag 18 juli 2018 | week 29
Home » Nieuws »

Jonge judoka’s gaan strijd aan tijdens herfsttoernooi

Berkel en Rodenrijs – Jonge judoka’s van Omnisport 2B namen het dit weekend tegen elkaar op. Vrijdagavond 24 november namen judoka’s van twaalf jaar en ouder het tegen elkaar op in de Sterrenhal. Zaterdagochtend namen de kinderen van vier tot en met zeven jaar het tegen elkaar op.

Sjoerd Keizer

Dennis Flipse, vier dagen in de week judoleraar bij Omnisport 2B, organiseert het evenement nu al ruim tien jaar. “En daar zit best wel wat tijd in. De afgelopen weken was het bijna een fulltimebaan. Maar het is het altijd waard. Vrijdag hadden we 24 kids, vandaag (zaterdag 25 november, red.) zijn dat er 109. Dat zijn mooie aantallen.”
Veel ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes waren aanwezig. “Ja, het zit weer lekker vol. En het valt dit jaar nog mee ook. Bij voorgaande jaren stond het echt helemaal vol. Maar nu is het zeker gezellig druk. Je ziet wel dat de kinderen daardoor wat zenuwachtiger zijn dan op de training. Normaal komen ze rustig aan bij de training, nu vliegen ze een beetje heen en weer. Maar soms gaan ze er ook beter van judoën. Ik heb sommige kinderen worpen zien doen die ik nog nooit bij ze heb gezien. Ik ben dan ook erg blij met hoe het verloopt. Het niveau tussen de kinderen is heel gelijkwaardig en dat levert mooie partijen op. De één zit pas twee weken op judo, de ander twee jaar. Dat maakt dit toernooi zo leuk.”
In het publiek zit de trotse vader Perry van der Weel. “Mijn zoon Luuk van der Weel doet aan het toernooi mee. Het is zijn eerste toernooi omdat hij pas zes weken op judo zit en volgens mij vermaakt hij zich goed. Het is hier lekker druk en het is goed georganiseerd. Voor Luuk is dit een uitlaatklep. En hij doet het ook niet onaardig. Hij heeft er nu drie partijen opzitten en heeft daar eentje van gewonnen.”

Check Also

Astrid vond haar vrijwilligerswerk via het VIP

Berkel en Rodenrijs - Voor het VIP, Vrijwilligers Informatie Punt Lansingerland, is elke vrijwilliger er een. Sommigen willen een dagdeel per week besteden aan vrijwilligerswerk, anderen hebben naast een gezin en een baan wel de behoefte om vrijwilliger te zijn, maar beschikken over minder tijd. En dat kan. Want de vacaturebank van het VIP biedt voor iedereen wat wils.