donderdag 15 november 2018 | week 46
Home » Nieuws »

Jonge judoka’s gaan strijd aan tijdens herfsttoernooi

Berkel en Rodenrijs – Jonge judoka’s van Omnisport 2B namen het dit weekend tegen elkaar op. Vrijdagavond 24 november namen judoka’s van twaalf jaar en ouder het tegen elkaar op in de Sterrenhal. Zaterdagochtend namen de kinderen van vier tot en met zeven jaar het tegen elkaar op.

Sjoerd Keizer

Dennis Flipse, vier dagen in de week judoleraar bij Omnisport 2B, organiseert het evenement nu al ruim tien jaar. “En daar zit best wel wat tijd in. De afgelopen weken was het bijna een fulltimebaan. Maar het is het altijd waard. Vrijdag hadden we 24 kids, vandaag (zaterdag 25 november, red.) zijn dat er 109. Dat zijn mooie aantallen.”
Veel ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes waren aanwezig. “Ja, het zit weer lekker vol. En het valt dit jaar nog mee ook. Bij voorgaande jaren stond het echt helemaal vol. Maar nu is het zeker gezellig druk. Je ziet wel dat de kinderen daardoor wat zenuwachtiger zijn dan op de training. Normaal komen ze rustig aan bij de training, nu vliegen ze een beetje heen en weer. Maar soms gaan ze er ook beter van judoën. Ik heb sommige kinderen worpen zien doen die ik nog nooit bij ze heb gezien. Ik ben dan ook erg blij met hoe het verloopt. Het niveau tussen de kinderen is heel gelijkwaardig en dat levert mooie partijen op. De één zit pas twee weken op judo, de ander twee jaar. Dat maakt dit toernooi zo leuk.”
In het publiek zit de trotse vader Perry van der Weel. “Mijn zoon Luuk van der Weel doet aan het toernooi mee. Het is zijn eerste toernooi omdat hij pas zes weken op judo zit en volgens mij vermaakt hij zich goed. Het is hier lekker druk en het is goed georganiseerd. Voor Luuk is dit een uitlaatklep. En hij doet het ook niet onaardig. Hij heeft er nu drie partijen opzitten en heeft daar eentje van gewonnen.”

Check Also

TOGB maakt einde aan ongeslagen status RKDEO

Nootdorp - Zes wedstrijden en achttien punten. TOGB was gewaarschuwd voor tegenstander RKDEO uit Nootdorp. Een kick start van de Berkelse formatie met twee doelpunten die voor de schoonheidsprijs in aanmerking kwamen, stonden aan de basis van de dik verdiende overwinning voor de ploeg van TOGB-trainer Ronald Ermes, 0-2. Hij gaf na afloop een pluim aan zijn spelers. "Ze hebben het strijdplan goed uitgevoerd."

Geef een reactie