dinsdag 20 februari 2018 | week 08
Home » fbpost » Sinterklaas zet voet aan wal in Bleiswijk

Sinterklaas zet voet aan wal in Bleiswijk

Sinterklaas zet voet aan wal in Bleiswijk

Bleiswijk – Zou hij komen? Zou de boot de haven van Bleiswijk kunnen bereiken? Voor de kinderen van Bleiswijk bleef het ook dit jaar weer heel spannend of Sinterklaas en alle Pieten voet aan wal zouden zetten en over de Rotte de goede koers zouden varen. Vanaf half twaalf verzamelden honderden belangstellenden zich langs het water, maar gelukkig; rond de klok van twaalven werden meerdere boten gesignaleerd die koers zetten richting Meerenbos.

Trees Borkus-Henskens

Het Spaanse gezelschap arriveerde in de grote stoomboot, vergezeld door Scoutpieten in kleine bootjes. Een enthousiast zwaaiende Sint werd begeleid door een grote schare zwarte Pieten die al huppelend de boot af kwamen en meteen langs de rijen kinderen renden en sprongen om pepernoten uit te delen. Na de ontvangst van burgemeester Pieter van de Stadt naderde ook Sinterklaas die graag iedereen persoonlijk de hand schudde en genoot van de drukke en gastvrije ontvangst.
De laatste handen schuddend naderde hij de plek waar zijn trouwe paard hem stond op te wachten en na nog een laatste groet maakte hij, vergezeld door zijn Pieten die meereden en wandelden, een tocht door het dorp.
Ondertussen stonden er al belangstellenden op het Kranenburgplein reikhalzend uit te kijken naar zijn komst, want ook daar maakte hij zijn opwachting. Met een boek vol tekeningen en verlanglijstjes en diep onder de indruk van de warme en gastvrije ontvangst nam Sint samen met al zijn Pieten afscheid, maar hij beloofde dat ze terug zouden komen; om alle schoenen te vullen en leuke cadeautjes af te leveren voor iedereen die het verdiende.

Check Also

Koffieuurtje Hergerborch prachtig voorbeeld van integratie

Berkel en Rodenrijs- Voor de tweede keer was er het koffieuurtje voor de bewoners van Hergerborch en omwonenden. Er kwamen vrijdag 9 februari meer bezoekers dan de vorige keer en dat gaf bij iedereen een goed gevoel.