zaterdag 21 juli 2018 | week 29
Home » fbpost » Bergschenhoek heet Sint en zijn Pieten welkom

Bergschenhoek heet Sint en zijn Pieten welkom

Bergschenhoek heet Sint en zijn Pieten welkom

Bergschenhoek – Na een jaar van wachten en duimen dat hij de weg naar Bergschenhoek weer kon vinden arriveerde Sinterklaas met zijn complete gevolg zaterdag 25 november op Hoekse bodem. In de koets arriveerde hij rond de klok van elven in het centrum en het was hem duidelijk aan te zien dat hij het reuze naar z’n zin had.

Trees Borkus-Henskens

Na een korte wandeling door het centrum arriveerde de Goedheiligman op De Kruin waar hij werd welkom geheten door honderden kinderen, hun ouders en grootouders, maar ook door burgemeester Pieter van de Stadt en speaker Leon Hoek, die al snel zijn stem kwijt was.
Even leek het er nog op dat de stoel van Sinterklaas die boven op het podium stond al was bezet, maar gelukkig stemde het kleine ventje, verkleed in Sinterklaaskleren, er mee in de stoel vrij te maken voor zijn ‘collega’. Van afstand bleef hij de verrichtingen echter nauwlettend volgen. Ook twee kleine Pietjes maakten plaats voor de grote strooi-, dans- en muziekpieten.

Feest

Het bleef de hele middag feest in het centrum van Bergschenhoek. Er werden volop pepernoten uitgedeeld, de kinderen speelden spelletjes met de Pieten en Sinterklaas vond het een feest om met alle kinderen op de foto te gaan. Bovendien mocht iedereen die avond zijn of haar schoen zetten en ook dat viel in goede aarde.

Check Also

Nieuwe fractievoorzitter D66 Lansingerland

Nieuwe fractievoorzitter D66 Lansingerland Lansingerland – Vanaf 1 augustus 2018 neemt Ineke den Heijer het …