vrijdag 23 maart 2018 | week 12
Home » Algemeen » De Wiekslag viert feest met Stichting Hulp Letland

De Wiekslag viert feest met Stichting Hulp Letland

De Wiekslag viert feest met Stichting Hulp Letland

Bleiswijk – Maandag 20 november was het feest op CBS De Wiekslag. Voorzitter Joop Fuijkkink van de Stichting Hulp Letland reikte een cheque aan de school uit van € 918.72, de opbrengst van de door de school gehouden speculaaspoppenactie. Eenzelfde cheque gaat naar een school met 200 leerlingen in het dorpje Straupe in Letland om met de kinderen het kerstfeest te vieren.

Al 14 jaar doet De Wiekslag mee aan de speculaaspoppenactie van de Stichting Hulp Letland en elk jaar is het weer een succes. Joop Fuijkkink prees het enthousiasme van de kinderen die in totaal 1046 poppen verkochten, maar nog veel belangrijker is dat deze actie ook ten goede komt van leeftijdsgenootjes en leerlingen van een school in Letland.
Bijzonder dat niet alleen Letland profiteert van de actie, maar ook de school de helft van de opbrengst krijgt. Dat stimuleert extra.
Ook dit jaar was de speculaaspoppenactie voor Letland een enorm succes. Naast de inzet van De Wiekslag en een sportvereniging in Spijkenisse verkocht de stichting in totaal 8700 speculaaspoppen ofwel 4350 kilo speculaas. De stichting is dan ook de grootste particuliere verkoper voor de bakkerij in Nederland. De poppen worden niet alleen in Lansingerland maar door geheel Nederland en zelfs in België verkocht. Een klein team van vrijwilligers verzorgt deze actie en bezorgt de poppen. De opbrengst van de verkoop wordt onder andere besteed aan diverse kerstvieringen op scholen, een psychiatrisch kinderziekenhuis, een weeshuis en een ouderencentrum tegen de grens met Rusland. Verder worden vanuit de opbrengst diverse projecten gefinancierd.
Op 8 december aanstaande reist de voorzitter van de stichting weer naar Letland om in zes dagen tijd diverse projecten te bezoeken en financieel te ondersteunen. “Even een klein lichtje laten schijnen in een donker en soms sombere wereld. Dit lichtje werd mede mogelijk gemaakt door de inzet van de leerlingen van De Wiekslag en Sinterklaas en zijn Pieten zijn daar best trots op”, aldus Joop Fuijkkink.

Check Also

Leerlingen maken indruk tijdens debatwedstrijd

Bergschenhoek - Lansingerland heeft een goede beurt gemaakt in de provinciale voorrondes van het BNN VARA-programma Op weg naar het Lagerhuis. In het Provinciehuis in Den Haag werd het Melanchthon Bergschenhoek donderdag tweede. Bij de individuele speeches ging de hoofdprijs naar Amber Plantfeber van het Wolfert Lyceum.