maandag 22 oktober 2018 | week 43
Home » Lezersschrijven » Laurens vindt bewoners ‘klanten’

Laurens vindt bewoners ‘klanten’

De laatste vergadering van de cliëntenraad in Huize St. Petrus, betrof het “nieuwe concept Huize Sint Petrus”, naar aanleiding van een schrijven van de heer Van Petten van Laurens.
Hierop werd (met nu nog een concept, dat snel na deze vergadering wordt verstuurd) vanuit het Petrus heftig gereageerd. De keuken moet blijven zoals men is gewend, met een kok en vers bereid eten voor zowel de bewoners van het huis, als de bewoners van de aanleunwoningen en ook de service van tafeltje dekje. De heer Van Petten had hier namelijk heel andere gedachten over. De cliëntenraad was zeer ontstemd over zijn voorstel en verzekerde de aanwezigen, dat het restaurant open zou blijven voor de gezamenlijke koffie en het warm eten tussen de middag. Het sociale aspect van een woongemeenschap mag niet verdwijnen.
Ook het winkeltje waar de bewoners hun kleine boodschappen kunnen doen, mag niet verdwijnen.
Wat het meeste opviel tijdens de vergadering was het feit dat er 56 kamers in de nieuwbouw van Oranjehoek voor het Laurens zijn gebouwd en dat er 56 bewoners uit het Petrus weg moeten.
Ook kwam tijdens de vergadering naar voren dat er diverse harde beloftes, geuit door de heer Van Petten tijdens vorige vergaderingen niet waren gehouden. Hij had beloofd dat alle bewoners een gesprek zouden krijgen met Laurens, iemand van het Petrus en een betrokkene van de bewoner. Er zijn gesprekken geweest met enkele bewoners, maar ook velen hebben nog niets gehoord, wat veel verwarring brengt en niet alleen bij de bewoners maar ook bij de familie en betrokkenen.
Tot 2020 blijkt Laurens de zorg op zich te nemen voor de 40 bewoners die – veelal met een niet al te zware indicatie – in Huize Sint Petrus “mogen” blijven wonen.
De bewoners die blijven moeten huur gaan betalen en veelal zelf zorg de thuiszorg gaan regelen.
Van de mensen die naar de vrij gekomen kamers gaan, zogenaamde “huurstudio’s”, worden eerst de mensen uit Lansingerland aangenomen.
Zoals u kunt lezen, doet de cliëntenraad zijn uiterste best om het Petrus leefbaar voor onze ouderen te houden, maar wordt vaak tegengewerkt door Laurens, die “de klanten” niet als bewoners c.q. mensen ziet. Alles is een centen-kwestie.

C. Koot
Berkel en Rodenrijs

Check Also

Het visitekaartje van Lansingerland? Bijna wekelijks worden de lezers van het vlot te lezen en …

Geef een reactie