maandag 22 oktober 2018 | week 43
Home » Lezersschrijven » Huize St. Petrus

Huize St. Petrus

In de Heraut van 22 november j.l. las ik dat het businessplan voor Huize Sint Petrus helemaal geslaagd is. Ja hoor, in de ogen van Laurens, een of andere adviesraad en de gemeente.
Ik citeer: ‘Het wordt met dit concept voor de zorgverlener (Laurens) rendabel gemaakt’. Bah. En al die oude mensen die soms voor de tweede keer (na Hergerborg) moeten verhuizen, omdat Laurens een huis heeft laten bouwen in Bergschenhoek om 56 mensen, die het prima naar hun zin hadden in het Petrus daarheen te verhuizen. 56 Kamers voor dementerenden, die ook heel goed verzorgd werden in het Petrus. 56 / 56. Waarom in hemelsnaam? Een aantal van hen heeft aan hun familie of verzorgende gezegd: geef mij maar een pilletje, want wat moet ik in Bergschenhoek. Dit is toch een schandalige zaak. Huize Sint Petrus, pas helemaal gerenoveerd, met een fantastische organisatie wat betreft de werknemers daar, een goed geolied bedrijf met een fantastische groep vrijwilligers, de gezellige sfeer van ons kent ons. En dan komt er een zorginstelling met een kader van louter grootverdieners, die zegt: Huize Sint Petrus moet dicht. Wie dit begrijpt mag het mij eens komen uitleggen.
Ik lees, dat de gemeenteraad wethouder Van Tatenhoven prijst voor het behaalde resultaat! Zij zei dat “communicatie met kapitalen (hoofdletters) gedrukt staat”. Pardon… veel beloofde communicatie tussen Laurens en de bewoners van Huize Sint Petrus heeft niet plaatsgevonden. De vertegenwoordiger van Laurens heeft beloofd dat de verhuizing van A tot Z door Laurens zal worden begeleid… niemand gezien. Er schijnt een marktonderzoek te zijn geweest naar de behoefte van ouderen in Lansingerland naar de 56 in te vullen plaatsen in het Petrus. Heb ik iets gemist? De evaluatie is over een half jaar… waarvan dan?
Onmenselijk om zo met ouderen om te gaan. Wij hebben het over mensen, Laurens heeft het over de financiën, een rendabele oplossing voor het zorgsysteem. De plannen van Laurens om het hele Petrus te sluiten is door veel protesten gedeeltelijk tegengegaan, en onze wethouder zei in een vergadering dat zij dat tenslotte heeft kunnen tegenhouden, in het kader van: wat ben ik toch goed, terwijl zij het in eerste instantie eens was om samen met Laurens de sluiting door te zetten. Nu is het zo dat 40 bewoners van het Petrus van Laurens zorg krijgen tot 2020. Ja, werd er gezegd, deze zorg kost ons € 80.000,00 per klant! Pardon? Zijn de salarissen daar zo hoog?
Op 30 november is er weer een vergadering op het gemeentehuis over dit businessplan en de financiële bijdrage van de gemeente voor hulp bij het huishouden en welzijnsactiviteiten. Komt u ook naar deze vergadering, want deze bijdrage van iets meer dan € 150.00,– staat toch wel in schril contrast met het geld voor de plannen voor een geheel nieuw centrum in Berkel en Rodenrijs. Want omdat bij de vorige raadsvergadering de tribune leeg was, neemt de raad aan dat iedereen het eens was met hun plannen. 30 November, kom!

C. van Ouwerkerk
Berkel en Rodenrijs

Check Also

Het visitekaartje van Lansingerland? Bijna wekelijks worden de lezers van het vlot te lezen en …

Geef een reactie