zaterdag 20 oktober 2018 | week 42
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Creatief bij 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Op dinsdagmiddag is er van 14.00-17.00 uur in De Ark, Oranjestraat 2, gelegenheid voor creatief handwerk zoals het maken van kaarten, haken, breien etc. Mochten er mensen zijn met andere ideeën dan werkt de belangenvereniging daar graag aan mee mits er voldoende deelname is. Ook niet-leden zijn welkom een keertje te komen kijken. U bent al lid voor € 16 per jaar. Inlichtingen: Nel de Veld, tel. 010-5114886.

Gratis yoga vrijwilligers Welzijn en Hospice

Lansingerland – Uit bewondering voor het werk van alle vrijwilligers van Welzijn Lansingerland en Hospice Lansingerland biedt Ellen Koot ze de mogelijkheid zich aan te melden voor een gratis yogales op 9 december van 15.00-16.00 uur. Alle overige deelnemers wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Er zijn maximaal 40 yogamatjes. Wie zelf een matje heeft, wordt gevraagd dit bij aanmelding door te geven en deze mee te brengen. Locatie: De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 in Bleiswijk. Een bijdrage kan gestort worden op NL62 ASNB 0709 0067 05 t.n.v. C.W. Koot onder vermelding van “ik doe graag mee voor het Hospice”. Vermeld ook uw emailadres en mobiele telefoonnummer voor bevestiging van deelname. Tip: draag comfortabele (sport)kleding en sokken en neem een grote badhanddoek mee. Aanmelding: via www.bodymindcoach.nl of info@bodyandmindcoach.nl.

Boekenverkoop in de bieb

Lansingerland – Van 4 tot en met 23 december worden er afgeschreven boeken verkocht in vestigingen van Bibltioheek Oostland. Boeken kosten € 0,50 per stuk. Er kan ook een hele, in de bibliotheek te verkrijgen, boekendoos gevuld worden voor € 5,00. Er zijn materialen voor zowel volwassenen als voor de jeugd. Ook niet-leden van de bibliotheek zijn welkom. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op www.bibliotheekoostland.nl.

Inloopspreekuur Adviesraad Sociaal Domein

Lansingerland – Op woensdagochtend 6 december is men van harte welkom op het maandelijks inloopspreekuur van de Adviesraad Sociaal Domein Lansingerland (ASD). Tussen 10.00 en 11.30 uur kan men met de ASD in gesprek, ditmaal in de centrale ontmoetingsruimte van De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 in Bleiswijk. Het ASD gaat graag in gesprek met inwoners die vragen of suggesties hebben over het beleid en de uitvoering binnen het sociaal domein. Niet voor niets is de slogan ‘ASD: Denk met ons mee!’

Beagle wandeling

Lansingerland – Elke derde zaterdag van de maand om 15.00 uur is er een gratis Blije Beagle Boel wandeling in de omgeving. Meer info is te vinden op de Facebookpagina Blije Beagle Boel of bel 010-5117043 (in de avonduren).

Inloopspreekuur Reuma

Zoetermeer – De Reumapatiëntenvereniging Zoetermeer e.o. houdt op woensdag 6 december van 11.00-13.00 uur inloopspreekuur Reuma in de hoofdbibliotheek in het Stadshart te Zoetermeer. Dit inloopspreekuur is gratis en voor iedereen toegankelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig. Let op! De Hoofdbibliotheek in Zoetermeer is tijdelijk gevestigd op: Duitslandlaan 440, Zoetermeer. Informatie: www.rpvzoetermeer.nl.

WereldLichtjesDag

Lansingerland – Zondag 10 december is Wereldlichtjesdag, de dag waarop, overal ter wereld, overleden kinderen worden herdacht. Ook in Lansingerland. Welkom vanaf 18.00 uur, start bijeenkomst 18.30 uur in de ontmoetingshal van het gemeentehuis aan de Tobias Asserlaan 1 te Bergschenhoek. Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken en er zijn woorden ter herinnering. Na afloop is er ruimte om na te praten en een kopje koffie of thee te drinken. Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Aanmelden graag via het mailadres: WLDlansingerland@outlook.com.

Autisme Info Centrum

Regio/Delft – Heb jij autisme of heeft iemand in jouw omgeving autisme? En wil je verhalen uitwisselen of heb jij vragen over autisme? Je bent welkom op de koffieochtenden van het Autisme Info Centrum (AIC). Op de eerste vrijdag van de maand (10.00-11.30 uur) is er een filmochtend. Elke derde vrijdag van de maand (10.00-12.00 uur) is er een koffie-ochtend speciaal voor partners van mensen met autisme (graag 10.00 uur aanwezig). Op de overige vrijdagochtenden kan men tussen 9.30-11.30 uur binnenlopen met vragen of verhalen tijdens het inloopspreekuur. Het AIC is een informatie- en documentatiecentrum voor en door ouders en partners van mensen met autisme, ook andere belangstellenden zijn welkom. Adres: Van Bleyswijckstraat 91, Delft, tel. 015-7600200. Info: www.autisme.nl, www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/autisme, www.facebook.com/AICZuidHolland. Of mail naar: delft.aic@gmail.com.

Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Lansingerland

Lansingerland – De Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Lansingerland is een platform voor belangenbehartiging voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychiatrische beperking of voor chronisch zieken. Bij vragen of belangrijke mededelingen kan men bellen naar 010 – 521 64 65. Indien de telefoon niet wordt opgenomen, kan een boodschap worden ingesproken. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Adviespunt Zorgbelang

Lansingerland – Zorgbelang Zuid-Holland geeft informatie en voorlichting en biedt gratis en onafhankelijke klachtopvang. Men kan eigen ervaringen melden over de uitvoering van de Wmo bij het Meldpunt Wmo. Alle signalen kunnen bijdragen aan verbetering van de zorg. Website www.zorgbelang-zuidholland.nl, tel. 0900 2437070.

Check Also

PRIKBORD REGIO

Lezing ‘Kiss the Mountain’ Lansingerland – Op donderdagavond 11 oktober wordt voor de tweede keer …

Geef een reactie