zaterdag 16 december 2017 | week 50
Home » fbpost » Meiden in actie voor Sint Maarten

Meiden in actie voor Sint Maarten

Meiden in actie voor Sint Maarten

Bergschenhoek – Noortje Gill en Shania Jaddoe, twee meiden uit groep 4 van CBS Boterdorp, waren zo geschrokken van de schade op Sint Maarten door de orkaan Irma, dat zij besloten in actie te komen.

Marianne Karsemeijer

Noortje heeft met haar familie op Curaçao gewoond. Ze vertelde dat ze ook wel eens op Sint Maarten is geweest. Toen ze hoorde over de verwoestingen door de orkaan Irma vond ze dat heel erg en ze wilde graag iets doen. Samen met haar vriendinnetje Shania schreef ze een mooie brief voor Sint Maarten waarin ze uitleggen dat ze geld en spullen willen verzamelen voor de kinderen daar. De juf op school vond het zo’n lief initiatief, dat ze besloot het met de school te bespreken. De brief wordt in de nieuwsbrief van school geplaatst en dan is het balletje echt aan het rollen.

Actie voor de hele school

In overleg met de moeders van de meiden wordt besloten de actie met alle klassen te delen. Noortje en Shania mogen hun plannetjes komen vertellen in alle klassen. Dat doen ze door middel van een filmpje waarin ze uitleggen wat de bedoeling is. Het filmpje wordt ook op Facebook geplaatst en wordt meer dan 700 keer bekeken! Groep één t/m drie mogen voor spek en bonen meedoen, zoals de meiden het uitdrukken. Want eigenlijk zijn ze nog wat te klein. Voor de andere groepen willen ze een wedstrijd maken wie de meeste spullen en eventueel geld kunnen verzamelen. En wat komen er mooie spullen binnen! Knuffels, potloden, pennen en allerlei speelgoed. En groep 8 haalt zelfs 280 euro op! Zij zijn duidelijk de winnaars en zullen een klein prijsje krijgen, in de vorm van een zak pepernoten. Het is tenslotte bijna Sinterklaas!
De moeder van Noortje heeft al contact gezocht met een school op Sint Maarten, zodat de spullen en het geld ook daadwerkelijk bij kinderen terecht komen. Wat een mooie actie van twee kanjers!

Check Also

Jeugd Pecto’s laat van zich horen in raadszaal

Lansingerland - Aan het begin van gemeenteraadscommissie Samenleving op 7 december jl. werd ingesproken door de organisatie en enkele leden van Jeugdsoos Pecto’s. Door de plannen van de gemeente om het pand aan de Götzenhainsingel te verkopen komt het voortbestaan ernstig in de knel te komen en dat dit de leden van de commissie aansprak, bleek uit het feit dat alle fracties wel een vraag wisten te stellen aan Marijke van der Meer en leden Esther, Merel, Veerle en Wessel.