dinsdag 13 november 2018 | week 46
Home » fbpost » Nieuwe predikant voor Gereformeerde Kerk in Bleiswijk

Nieuwe predikant voor Gereformeerde Kerk in Bleiswijk

Nieuwe predikant voor Gereformeerde Kerk in Bleiswijk

Bleiswijk – Sinds 22 oktober is ds. Gerdina Loeve als predikant verbonden aan de Gereformeerde Kerk de Open Hof te Bleiswijk. Een nadere kennismaking.

Marianne Karsemeijer

Ds. Loeve is opgegroeid in Kapelle-Biezelinge, in Zeeland. Na haar studie in Utrecht is zij twee en half jaar verbonden geweest aan de NoorderLicht-kerk in Zeist. De afgelopen vijf jaar was zij predikant in Apeldoorn Zuid, bij de PKN kerk, wijkgemeente De Hofstad. Ze heeft hier met veel plezier gewerkt maar besloot toch naar een andere gemeente op zoek te gaan. Dit kwam deels doordat binnen de Protestantse Gemeente Apeldoorn, die bestaat uit twaalf wijkgemeenten, gekeken werd of predikanten naar een andere wijkgemeente zouden worden verplaatst in verband met teruglopende financiën. Dit maakte de situatie onrustig en ze vond het daarom makkelijker om helemaal naar een andere gemeente op zoek te gaan dan om binnen de huidige gemeente te verkassen. De andere reden was dat ze graag wat dichter bij haar familie in Zeeland wilde wonen.

Passende gemeente

Ze solliciteerde op de vacature bij de Gereformeerde Kerk in Bleiswijk. In Zeeland waar ze is opgegroeid en ook in Apeldoorn zijn de hervormde en de gereformeerde kerk al heel lang samengevoegd tot één samen-op-weg gemeente. In Bleiswijk is dat niet het geval.
Was het een bewuste keus om voor een gereformeerde kerk te kiezen? “Nee”, zegt Gerdina, “verschillen zijn er overal, ook binnen kerken, dat is niet erg. Ik ben in de eerste plaats christen en ik was op zoek naar een gemeente die bij me past. Of dit een hervormde of een gereformeerde kerk zou worden, was voor mij niet zo relevant.”

Terug naar roots

De contacten met de beroepingscommissie van de Open Hof waren vanaf het begin erg goed. Ook het contact met de gemeente, tijdens een gemeenteavond in september verliep heel positief. Ze is nu een maand bezig en het voelt goed. “Ik voel me hier thuis”, zegt Gerdina. “Het voelt een beetje alsof ik terug ben naar mijn roots. Mijn opa en oma komen oorspronkelijk uit Rotterdam en zijn in 1953 naar Zeeland verhuisd. In Apeldoorn zijn veel bossen en dat is prachtig, maar ik merk dat ik het gemist heb om de lucht te kunnen zien, die weidsheid van ver kunnen kijken. Na mijn studie wilde ik graag een baan voor 80%, ergens tussen Utrecht en Zeeland, dat heb ik nu gevonden.”

Check Also

Landelijk Atelierweekend in Lansingerland

Lansingerland - De Kunsttoer Lansingerland is amper achter de rug of een groot aantal kunstenaars doet alweer mee aan het Landelijk Atelierweekend, op zaterdag 17 en zondag 18 november. Kunstgalerie Bleiswijk, Kunstbreak, Atelier Arno Overdevest, Aleid Egas en Henk Franken hopen veel bezoekers te mogen begroeten.

Geef een reactie