donderdag 18 oktober 2018 | week 42
Home » Algemeen » Bewust Ondernemende Vrouwen is netwerken 2.0

Bewust Ondernemende Vrouwen is netwerken 2.0

Bewust Ondernemende Vrouwen is netwerken 2.0

Lansingerland – Wat twee jaar geleden begon met een berichtje op Facebook van Sigrid van Drunen is inmiddels een landelijk netwerk geworden met meer dan 6000 leden. Zij zag dat er veel vrouwen bewust in het leven staan echter als zelfstandige vooral zelf het wiel uitvinden en weinig samen met andere vrouwen doen.

Wendy Kerver

Iedere eerste donderdagmorgen van de maand komen in heel Nederland in verschillende steden ondernemende vrouwen bij elkaar. Dit is het netwerk Bewust Ondernemende Vrouwen (BOV). “Een hele andere manier van netwerken dan dat er op dat moment was”, aldus een van de enthousiaste pioniers Ellen Roderkerken. “Wij willen met elkaar aan de slag, elkaar versterken en motiveren om het beste uit jezelf en je bedrijf te halen.”

Pioniers

In Lansingerland zijn Ellen Roderkerken (EQvalence) en Winnifred Opheij (Create and See) de pioniers van BOV Lansingerland. Twee zeer enthousiaste, kundige en betrokken vrouwen die dit met veel plezier en passie organiseren.
Dit doen zij niet alleen voor BOV Lansingerland, deze twee onderneemsters zijn ook onderdeel van de opdrachtengroep. Zij bedenken en werken de onderwerpen voor de maandelijkse inspiratiemeetings uit.
Iedere bijeenkomst heeft een thema en een opdracht. In voorgaande inspiratiemeetings hebben de deelneemsters bijvoorbeeld gesproken over het zichtbaar maken van de bedrijfskernwaarden, wat zet jou aan tot actie en de kracht van intentie.
De bijeenkomst van 2 november stond in het teken van waardebewustzijn. Een groot woord waar iedereen een eigen invulling aan geeft. Hoe heeft ‘waarde’ een rol in jouw leven? In je business, je onderneming en in jouw vrouw/mens zijn. En vind je hierin een rode draad?
De enthousiaste deelneemsters hebben overeenkomsten, maar ook verschillende meningen en het is mooi om te zien hoe ze elkaar hierin scherp houden en spiegelen. Maar wel met veel respect en vanuit een positieve blik. Het is niet alleen de opdracht voor deze twee uur, maar de komende maand is het ook een onderwerp om eens extra over na te denken.

Meedoen

Vaste deelneemsters Wian Tosseram (Feel-it therapie) en Larinda Bok (Unique Kleur & Stijl) zijn er vanaf het begin bij geweest in Lansingerland.
Larinda: “Ik ben zelf sterker geworden door de BOV, maar zeker ook mijn bedrijf. Ik groei als persoon en voeg waarde toe aan mijn business”. Wian voegt hieraan toe: “Ik ben niet alleen ín mijn bedrijf aan het werk maar tijdens deze bijeenkomsten werk ik ook áán mijn bedrijf. Het heeft me echt een stap verder gebracht”.
Maria Wijnmaalen (Het Uitwijkteam) is deze ochtend ook aangesloten bij de bijeenkomst van de BOV in Lansingerland. “Meestal ga ik naar de bijeenkomsten in Ommoord, maar het kwam deze ochtend beter uit om deze bijeenkomst te gaan.” Dat is ook een ander voordeel van het landelijke netwerk.

De deelneemsters van BOV willen alle ondernemende vrouwen in Lansingerland uitnodigen om eens ook langs te komen bij de maandelijkse bijeenkomst. De volgende bijeenkomst staat gepland op donderdag 7 december. Kijk voor meer informatie op ww.bewustondernemendevrouwen.nl.

Check Also

Landelijk congres Buurttoezicht levert concrete resultaten op

Lansingerland - Rond de honderd belangstellenden brachten vanuit het hele land zaterdag 13 oktober een bezoek aan het eerste landelijke congres ‘De toekomst van buurtpreventie initiatieven’ dat in de Week van de Veiligheid werd georganiseerd in het gemeentehuis van Lansingerland.

Geef een reactie