donderdag 18 oktober 2018 | week 42
Home » Nieuws » Wolfert PRO gaat verder als Wolfert Lansing

Wolfert PRO gaat verder als Wolfert Lansing

‘Voor leerlingen met ambitie en talenten’

Wolfert PRO gaat verder als Wolfert Lansing

Bergschenhoek – Met de onthulling van het bouwbord met daarop niet alleen een impressie van de nieuwbouw, maar tevens de nieuwe naam werd donderdagmiddag 16 november de start gegeven van de bouw van een nieuwe middelbare school aan de Boterdorpseweg. Nu nog prijkt er Wolfert PRO op de tijdelijke behuizing, maar die naam zal voor de nieuwe school veranderen in Wolfert Lansing.

Trees Borkus-Henskens

“Een bijzonder moment”, zo karakteriseerde directeur van Wolfert PRO Nick van Bennekom de bijeenkomst. Lachend toevoegend: “We hebben nog nooit zo dicht bij de Boterdorpseweg gezeten! In de achterliggende jaren gingen we steeds een stukje verder naar achteren, omdat het aantal leerlingen groeide en we moesten uitbreiden. Er is veel gebouwd en aangebouwd, maar het einde is in zicht. Voor de toekomst hebben we een nieuwe naam gekozen die een relatie heeft met de gemeente. Achter de schermen is keihard gewerkt, maar nu voelt het goed om met de schoenen in het zand te staan. De eerste stap wordt vandaag gezet en de volgende is de eerste paal die medio volgend jaar de grond in mag.”

Unieke samenwerking

Ook wethouder Jeroen Heuvelink liet weten dit een heel bijzonder moment te vinden bij de buren van het gemeentehuis. “We staan aan de vooravond van het optrekken van de laatste middelbare school in onze gemeente. Aan de rand van de te ontwikkelen wijk Wilderszijde, de laatste grote uitbreidingslocatie in de Vinextaak waar naar verwachting in 2019 de bouw van woningen van start zal gaan. Met elkaar hebben we jaren van voorbereiding achter de rug. Onderwijs en huisvesting werden gedecentraliseerd, maar wij konden goede financiële en bouwafspraken maken die uniek zijn in Nederland en waarbij we ook de risico’s samen dragen. Het was niet altijd makkelijk tijdens de crisis voor zowel de gemeente als de BOR, maar we zijn blij er met elkaar uitgekomen te zijn; de leerlingen verdienen het. De school wordt een fantastisch gebouw waar leren en samenwerking met het bedrijfsleven een belangrijke plek innemen.”

Onthulling

Samen met de leerlingen van klas 1A en 1B stroopten de wethouder en de directeur vervolgens de mouwen op om het grote bouwbord te onthullen.
De naam van de nieuwe gemeente, tien jaar geleden gekozen na het bestuurlijk samengaan van de 3B gemeenten Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk, is afgeleid van de naam de Lansingh, de waterstaatkundige landscheiding tussen Delft en Schieland die tussen de kernen door loopt. De keuze van de naam is symbolisch; de naam van de grens die het gebied altijd verdeelde verenigt nu de drie kernen van de gemeente aan weerszijden van de grens.
“Maar bij Wolfert Lansing spelen ook andere argumenten mee,” vult Van Bennekom aan. “We zijn al jaren een school met praktische beroepsopleidingen op het gebied van ondernemerschap, voeding, beweging, horeca en zorg. De laatste jaren is er ook meer aandacht voor technologie, robotica, gamedesign en ontwerpen. Belangrijke studierichtingen voor beroepen van de toekomst en belangrijke vakken om steeds meer een relatie te leggen met het bedrijfsleven , instellingen en organisaties in Lansingerland. De school krijgt een duidelijk publieksfunctie. Sinds enkele jaren hebben we ook een Mavo afdeling die bovendien tweetalig is en vanaf 2018/2019 wordt hier een onderbouw Havo aan toegevoegd; een combinatie waar veel behoefte aan blijkt.”

Check Also

Landelijk congres Buurttoezicht levert concrete resultaten op

Lansingerland - Rond de honderd belangstellenden brachten vanuit het hele land zaterdag 13 oktober een bezoek aan het eerste landelijke congres ‘De toekomst van buurtpreventie initiatieven’ dat in de Week van de Veiligheid werd georganiseerd in het gemeentehuis van Lansingerland.

Geef een reactie