donderdag 18 oktober 2018 | week 42
Home » Sport » Manege het Blauw Gele Vendel officieel geopend

Manege het Blauw Gele Vendel officieel geopend

Manege het Blauw Gele Vendel officieel geopend

Pijnacker/Lansingerland – Met een splinternieuwe kantine vol genodigden werd vrijdagmiddag 17 november Manege het Blauw Gele Vendel aan de Hoogseweg te Pijnacker officieel geopend. Genodigden van het Blauw Gele Vendel en van de Oldenbarneveltruiters uit Lansingerland. De verenigingen besloten enkele jaren geleden samen verder te gaan en konden nu een schitterende locatie presenteren aan iedereen die het zien wilde.

Trees Borkus-Henskens

Voorzitter van de stichting Danny Hijdra schetste in het kort de geschiedenis van het Blauw Gele Vendel; de manege die jarenlang gehuisvest was aan de Monnikenweg waar ze eigenlijk wilden uitbreiden, maar waar in 2002 een brief op de mat viel met de mededeling dat de grond zou worden onteigend om plaats te maken voor de bouw van de wijk Ackerswoude. Het bestuur ging in gesprek met de wethouder. “Ik heb alles bij elkaar 36 keer gebruik gemaakt van het inspreekrecht,” telde Danny na. “Op het terrein zat ook een handbalvereniging. We nodigden de wethouder uit en een paar keer zaten we op het randje van ‘afscheid nemen van de club’. We gingen met alle kinderen naar het gemeentehuis om onze wens nog duidelijker kenbaar te maken; we wilden naar een andere locatie om het voortbestaan van de vereniging te waarborgen. Uiteindelijk kregen we groen licht en richtten de pijlen zich op een locatie in de Groenblauwe Slinger op de grens van Pijnacker en Berkel en Rodenrijs. Daar stonden nog een komkommerkas en twee woonhuizen. In goed overleg en met steun van de gemeente konden we het eens worden. De komst van een 380Kv mast heeft ons een handje geholpen, want sommige bewoners vonden het niet fijn om daar vlakbij te wonen.”
De vereniging had precies tien maanden om de oude locatie te ontruimen en plek te maken op de nieuwe locatie. Er werd een bouwcommissie gevormd die het met hulp van een groot aantal vrijwilligers lukte om twee banen en stallen te realiseren. De verhuizing werd een hele operatie; met 17 paarden, 13 pony’s en alle spullen ging het in 2014 in optocht van de Monnikenweg naar de Hoogseweg. Vervolgens werd er nog drie jaar hard gewerkt om het terrein gebruiksklaar en naar wens te maken; met een mooie kantine, met binnen- en met buitenbakken en stallen voor de paarden en pony’s.

Nog zo’n club

“Er was nog zo’n club,” wist Karin ter Meulen, voorzitter van de vereniging (die de ruimte huurt van de stichting) die meekwam met de Oldenbarneveltruiters. “De Oldenbarneveltruiters waren op zoek naar een andere ruimte toen bleek dat er op het sportpark aan de Berkelse Westersingel na herindeling en renovatie geen ruimte meer voor hen was. Na tal van omzwervingen en zoeken naar een geschikte locatie werd uiteindelijk besloten samen te gaan met en onder de naam het Blauw Gele Vendel. Met elkaar hebben we met hulp van een groot aantal vrijwilligers alles hier aangepakt.”

Opening

Na deze woorden werd een straatnaambordje overhandigd met daarop ‘vrijwilligerslaantje’ waar nog een goede plek voor gezocht zal worden. Voor Ien van Schijndel zal het bordje van het Ineke van Schijndelplein worden opgehangen op een geschikte plek.
Na de toespraken volgde het officiële openingsmoment. In de binnenbakken, te zien vanuit de kantine, werden twee borden onthuld. Twee namen van de bakken: Blauw Gele Vendelhal en Van Oldenbarnevelthal. Hierna bleef het nog heel lang gezellig en het leek zowaar op een reünie van paardenliefhebbers.

Check Also

Schrijf je in voor de Wintertijd Challenge!

Schrijf je in voor de Wintertijd Challenge! Lansingerland – Zwembad De Windas organiseert ook dit …

Geef een reactie