maandag 22 oktober 2018 | week 43
Home » fbpost » Simon Stokvis brengt lach op gezichten bewoners De Tuinen

Simon Stokvis brengt lach op gezichten bewoners De Tuinen

Simon Stokvis brengt lach op gezichten bewoners De Tuinen

Bleiswijk – We missen nog steeds die prachtige tv-serie Toen was geluk heel gewoon met onder meer acteur/zanger Sjoerd Plaisier, alias Simon Stokvis. Donderdag 16 november was hij te gast bij een deel van de bewoners van zorgcentrum De Tuinen en zong daar een aantal liedjes van zijn nieuwste cd ‘Liefdes van mijn leven’. Tussendoor zorgde hij voor veel humor, waarbij hij de bewoners steeds betrok.

John Hofman

Het was uniek dat hij opnieuw De Tuinen bezocht. Vijf jaar geleden trad hij er ook op. “Het is jaren geleden dat ik in zorgcentra optrad”, bekent hij, “maar op een gegeven moment heb je daar geen tijd meer voor. Voor Bleiswijk maak ik dus een uitzondering en op zich vind ik dat toch weer hartstikke leuk”, zegt hij desgevraagd. Uiteraard had hij ook deze keer zijn 50-er jaren kloffie aan en het bekende hoedje op zijn hoofd.
Samen met Bep Roodenburg toert hij in een heuse touringcar door Rotterdam, optredend als Simon Stokvis met ‘Rondje Rotterdam’. Er kunnen ongeveer 56 ‘gasten’ in de touringcar. Inmiddels geeft hij zo’n 80 voorstellingen per jaar in de bus! Daarnaast heeft Sjoerd nog het nodige theaterwerk en als hij weer wordt gevraagd voor een leuke tv-serie, zal hij daar geen nee tegen zeggen.
De serie Toen was geluk heel gewoon komt definitief niet meer terug. Stokvis ziet Gerard Cox af en toe, maar volgens zijn zeggen te weinig. “Kijk, tijdens zo’n lange tv-serie ben je een hecht team en heb je veel lol met elkaar, maar daarna gaat ieder zijns weegs, zeg maar”, aldus Sjoerd, die zijn optreden in De Tuinen begon met het mooie lied ‘Rotterdam wordt wakker’.
Zijn nieuwe cd staat vol met bekende nummers, waarvoor Sjoerd ook zelf een aantal teksten heeft geschreven. Hij deed ook nog even een quiz met de aanwezigen met een aantal vragen over wat Rotterdammers bedoelen met…., zoals ‘Ken je bek niet verder open?’, ook bekend uit de tv-serie. Bewoner Aad werd winnaar en won daarmee de nieuwe cd van Sjoerd Plaisier, die donderdag 23 november nog een keer optreedt in De Tuinen.

Check Also

Reünie Valeas groot succes

Reünie Valeas groot succes Bergschenhoek – In sporthal Berghonk kwamen zaterdag 6 oktober jl. weifelend …

Geef een reactie