maandag 22 oktober 2018 | week 43
Home » Nieuws » Jan Everse blij met de inbreng van Bruce Godvliet

Jan Everse blij met de inbreng van Bruce Godvliet

BVCB krijgt weer meer uitzicht op een goede klassering

Jan Everse blij met de inbreng van Bruce Godvliet

Bergschenhoek – Na een mindere periode met nogal wat puntenverlies heeft BVCB in de thuiswedstrijd tegen Strijen eigenlijk zonder veel problemen de drie punten in huis gehouden. Al doet de 3-2 eindstand anders vermoeden. De woorden van BVCB-trainer Jan Everse na afloop – “We hadden deze wedstrijd eerder moeten beslissen” – lieten aan duidelijkheid niets te wensen over. De thuisclub was over negentig minuten de betere ploeg.

Rien Kuyvenhoven

Vaste krachten van de laatste wedstrijden mochten tegen Strijen op de bank plaatsnemen. Bob Verweij, Yousif de Kock, Mike van der Steen en Kevin Breedijk waren deze wedstrijd niet in de basisopstelling opgenomen. Daarbij was Nick Mahieu op vakantie en bracht trainer Jan Everse met Tarik Amezian en vooral de inbreng van Bruce Godvliet in verdedigend opzicht nieuwe namen binnen de basiself. Voetballers die niet alleen verdedigend hun mannetje staan. Bruce Godvliet (32) brengt ook de nodige routine met zich mee; routine die zo node werd gemist in wedstrijden zoals tegen Berkel. Natuurlijk was er weer een vroege tegenvaller bij de thuisclub toen Strijen uit een hoekschop via Romik van Driel binnen het doelgebied, zonder ingrijpen van doelman Wesley van der Molen, met een kopbal voor de 0-1 zorgde. Strijen, dat bekend staat als een lastig te bespelen tegenstander, was wat betreft deze wedstrijd niet de ploeg waar BVCB bang voor moest zijn.
BVCB trok de stand snel weer gelijk toen Jeremy Stork zijn naam als schutter eer aandeed door uit een rommelige situatie voor de 1-1 te zorgen. Gaandeweg de tweekamp drukte BVCB zijn stempel op de wedstrijd met als gevolg, dat de thuisclub nog voor rust de stand op 2-1 zette toen Rob Rutten zich door de Strijense afweer wist te wurmen en de bal laag langs de bezoekende doelman Natoe Dos Santos schoot.

Niet helemaal tevreden

In de tweede helft was BVCB nog dominanter en gaf het Strijen eigenlijk geen kans. Uit een vrije trap van Walbeek liet Rob Rutten uiteindelijk de 3-1 aantekenen. In het vervolg kreeg BVCB genoeg mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Een rommeldoelpunt van Strijen bracht de spanning nog even terug en was het BVCB-doelman Wesley van der Molen die enkele gevaarlijke momenten ongedaan wist te maken.
Ondanks de winst was Jan Everse niet helemaal tevreden hoewel hij zich gelukkig voelde met de inbreng van Bruce Godvliet die na anderhalf jaar niet gespeeld te hebben de draad weer heeft opgepakt.
“Hij is belangrijk voor ons”, stak Everse zijn mening over deze verdediger niet onder stoelen of banken. “Bruce heeft een tijdje niet meer gespeeld en daarvoor heeft hij bij clubs als Feyenoord, Barendrecht en Katwiik natuurlijk een schat aan ervaring opgedaan. We hebben dit seizoen vooral in het centrum van de verdediging vanwege blessures moeten improviseren. Bruce is een jongen die rustig blijft, aanwijzingen geeft. Via Roy Eekman hoorde ik dat het bij hem weer begon te kriebelen en dat hij weer wilde gaan spelen. Ik zie hem nu als een verlengstuk van mij in de ploeg. In het centrum is het nu veel meer in balans en ook op het middenveld hebben we hier de revenuen van, omdat Kevin Paqué daar weer balans brengt. Over het geheel gezien was het een wedstrijd, waarin we de tegenstander vooral in de tweede helft goed hebben bespeeld. Alleen zo’n klotengoal als die tweede van Strijen bracht natuurlijk nog even onrust in de ploeg. Maak je na nummer drie de kansen af, en die zijn er geweest, dan is het met iets meer overtuiging dan nu het geval is.”

Check Also

De Grote Kerkveiling komt er weer aan!

Berkel en Rodenrijs - Op zondagmiddag 14 oktober wordt opnieuw de Grote Kerkveiling gehouden. De goede doelen zijn de restauratie van de historische Onze Lieve Vrouw Geboortekerk aan de Noordeindseweg en het nieuwe clubgebouw voor Scouting in de Groenzoom.

Geef een reactie