vrijdag 19 oktober 2018 | week 42
Home » Commentaar » De wethouder

De wethouder

Nee, het gaat in dit stukje niet over een wethouder. Het gaat over de Wethouder Schipperstraat, een straat in het oude dorp van Berkel en Rodenrijs. In de jaren zestig kwam ik er als achtjarig meisje te wonen. We noemden onze straat altijd ‘de wethouder’, vandaar de titel.
De woningen in deze straat zijn op en worden gesloopt. De eerste huizen zijn al dichtgetimmerd. Bewoners trekken weg. Wanneer de sloophamer z’n werk zal doen, is nog niet bekend.
Zelf heb ik goede herinneringen aan deze straat. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het gezin waarin ik opgroeide. We hadden het fijn met elkaar. De bewoners van de straat konden het over het algemeen prima met elkaar vinden al kwam niet iedereen bij elkaar over de vloer. Als er iets gebeurde, stonden de buren wel voor elkaar klaar.
Op facebook ontstond de afgelopen dagen het plannetje om oud-bewoners van deze straat nog eens aan het woord te laten. Bijvoorbeeld in de rubriek Heden & Verleden van deze krant. Er kwamen namen voorbij: De Jong, Stavorinus, De Groot, Brand, Hulst, Bakker, Van den Berg, van Westreenen, Klapwijk, Bazuin, Ter Brummeler, Boer, El Kadiri, Kievit…
Interesse? Stuur me een mail (redactie@de-heraut.nl). Dan zullen we na inventarisatie bekijken hoe we dit in het vat kunnen gieten.

Annette Docter-Boer

Check Also

Spookfietsen

Spookfietsen Wie op de Oudelandselaan of de Berkelseweg fietst, kan zomaar een spookfietser tegenkomen. Ik …

Geef een reactie