donderdag 18 oktober 2018 | week 42
Home » Politiek » Kees-Willem Markus lijsttrekker ChristenUnie

Kees-Willem Markus lijsttrekker ChristenUnie

Kees-Willem Markus lijsttrekker ChristenUnie

Lansingerland – In de Algemene Ledenvergadering van ChristenUnie Lansingerland hebben de leden Kees-Willem Markus gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Kees-Willem is al sinds het bestaan van Lansingerland actief voor de partij als commissielid en gemeenteraadslid. Hij voert een lijst aan die een mooie mix omvat van bekende en nieuwe gezichten en van fris, jong talent en ervaring.

De leden waren blij verrast over de nieuwkomers op de lijst met hun jeugdig enthousiasme. In de top tien staan Ankie van Tatenhove en Jurjen Dieleman op plek twee en drie; zij zijn op dit moment wethouder en raadslid voor de partij.
Op nummer vier staat Paul Lieverse; hij zat voor de ChristenUnie eerder al in de gemeenteraad van Bleiswijk en maakt nu een comeback in Lansingerland. Helemaal nieuw op de lijst zijn Matthijs Lems, Arjen Hofman en Annette Molenaar. Ook Lenneke Maasland is nieuw, zij is met haar 21 jaar de jongste op de lijst en maakt de top tien compleet. Vertrouwde gezichten zijn Jaap van Lien en Leny van Leeuwen, zij hebben weer een plek bovenaan de lijst gekregen, want zij zullen ook de komende periode de fractie blijven ondersteunen. André Nieuwlaat, de huidige fractievoorzitter, stapt na de verkiezingen uit de politiek.
In dezelfde vergadering stelden de leden ook het verkiezingsprogramma vast. De partij kiest daarin voor wat ‘Waardevol voor Lansingerland’ is.

Check Also

Onnodige discussie over incidentele financiële bijdrage aan het hospice

Lansingerland - Hospice Lansingerland komt soms in de problemen als de familie van een cliënt de eigen bijdrage niet kan betalen. Men diende een verzoek in bij het college van b. en w. en commissie Samenleving maakte er een bespreekpunt van. De wethouder bleek al een regeling in de maak te hebben.

Geef een reactie