woensdag 22 november 2017 | week 47
Home » Politiek » Kees-Willem Markus lijsttrekker ChristenUnie

Kees-Willem Markus lijsttrekker ChristenUnie

Kees-Willem Markus lijsttrekker ChristenUnie

Lansingerland – In de Algemene Ledenvergadering van ChristenUnie Lansingerland hebben de leden Kees-Willem Markus gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Kees-Willem is al sinds het bestaan van Lansingerland actief voor de partij als commissielid en gemeenteraadslid. Hij voert een lijst aan die een mooie mix omvat van bekende en nieuwe gezichten en van fris, jong talent en ervaring.

De leden waren blij verrast over de nieuwkomers op de lijst met hun jeugdig enthousiasme. In de top tien staan Ankie van Tatenhove en Jurjen Dieleman op plek twee en drie; zij zijn op dit moment wethouder en raadslid voor de partij.
Op nummer vier staat Paul Lieverse; hij zat voor de ChristenUnie eerder al in de gemeenteraad van Bleiswijk en maakt nu een comeback in Lansingerland. Helemaal nieuw op de lijst zijn Matthijs Lems, Arjen Hofman en Annette Molenaar. Ook Lenneke Maasland is nieuw, zij is met haar 21 jaar de jongste op de lijst en maakt de top tien compleet. Vertrouwde gezichten zijn Jaap van Lien en Leny van Leeuwen, zij hebben weer een plek bovenaan de lijst gekregen, want zij zullen ook de komende periode de fractie blijven ondersteunen. André Nieuwlaat, de huidige fractievoorzitter, stapt na de verkiezingen uit de politiek.
In dezelfde vergadering stelden de leden ook het verkiezingsprogramma vast. De partij kiest daarin voor wat ‘Waardevol voor Lansingerland’ is.

Check Also

BIZ zet in op veiligheid en versterking winkelcentrum Bergschenhoek

Bergschenhoek - Er mag wat aan het centrum van Bergschenhoek gedaan worden. Er is veel leegstand en heel erg bruisend wil het nog niet worden. Wethouder Abee gaf in de commissievergadering Algemeen Bestuur van 15 november nog een keer aan dat de gemeente faciliteert, maar dat het primair de taak van de ondernemers is om plannen voor een levendig winkelgebied te ontwerpen.