maandag 10 december 2018 | week 50
Home » Algemeen » Buurtbijeenkomst vraagt om de juiste aandacht

Buurtbijeenkomst vraagt om de juiste aandacht

Buurtbijeenkomst vraagt om de juiste aandacht

Op het veldje tegenover gebouw De Klaver aan de Noorderparklaan in Bergschenhoek verscheen zaterdagmiddag 11 november een grote witte tent. Een ‘wees welkom’ tent voor alle buurtbewoners in Boterdorp Zuid-West, want zij waren het waarom die tent werd opgezet en bemand.

De uitnodiging was gericht aan de nieuwkomers in de wijk, maar ook aan alle andere bewoners die er al langer wonen. Mensen die graag in een leuke, gezellige en veilige wijk willen wonen en ideeën hebben over het leveren van een bijdrage aan een nog gezelliger en fijne leefomgeving.
De uitnodiging en de presentatie in de tent waren een initiatief van Buurttoezicht in nauwe samenwerking met gemeente, politie, jeugd- en jongerenwerk en de Boa’s. Zij stelden zich graag voor aan de buurtbewoners. Samen ging men – onder het genot van een hapje en een drankje – in gesprek om van elkaar te weten wat men kon betekenen voor de buurt en wat Buurttoezicht Lansingerland doet.
Voor elke bezoeker stond een tasje klaar. Met daarin folders met informatie van de deelnemers aan de dag, maar ook over het voorkomen van inbraken en het samen aanpakken van bijvoorbeeld leuke stukjes groen in de wijk. Ook zaten er wat verrassingen in; een jojo, een lampje en enkele pennen om meteen te gaan gebruiken.

In twee van de drie kernen werd inmiddels een dergelijke bijeenkomst georganiseerd. Binnenkort zal dat ook in de derde kern gebeuren; zaterdag 25 november in Bleiswijk. Nadere gegevens volgen.

Check Also

Opera Familia blijkt schot in de roos

Bleiswijk - Het was woensdag 28 november ouderwets gezellig in de Leeuwerik. Regelmatig is er van alles te doen en deze middag had de Stichting Welzijn Lansingerland 'Opera Familia' uitgenodigd en dat was een schot in de roos.

Geef een reactie