dinsdag 11 december 2018 | week 50
Home » Algemeen » Najaarsexpositie Atelier/Artotheek Overdevest feestelijk geopend

Najaarsexpositie Atelier/Artotheek Overdevest feestelijk geopend

40ste editie

Najaarsexpositie Atelier/Artotheek Overdevest feestelijk geopend

Berkel en Rodenrijs – Vijf beeldend kunstenaars exposeren van tot en met 26 november in Atelier/Artotheek Overdevest in Berkel en Rodenrijs: Daniëlle Benschop, Rien Kraayenbos, Piet van der Burg, StanHill en Arno Overdevest. Met uitzondering van de gastheer tevens allemaal lid van de Kunsttoer.

Trees Borkus-Henskens

Wethouder Ankie van Tatenhove verrichtte zaterdag 11 november de opening in aanwezigheid van zowel de exposanten als belangstellenden. “Ook nu weer blij verrast over zowel de exposities als de ruimte. Hier zien we tevens een goede samenwerking tussen de diverse beeldend kunstenaars. Een mooie verzameling als je hier rondloopt en bovendien aangekleed met fraaie brocante, bijeen gezocht door de gastvrouw Carla Koorn. Met elkaar vormen de kunstwerken – die verspreid door elkaar hangen – een mooi geheel; het voegt iets toe en verrast. Gelukkig komt er weer meer aandacht voor cultuur en daar kunnen we alleen maar blij om en trots op zijn.”

Nieuw

Nieuw in de ‘stal’ van Overdevest is Daniëlle Benschop, telg uit een kunstenaarsgezin. Haar inspiratie komt overal vandaan: een mooi gedicht, een raar liedje (vooral Hollandse liedjes), een alledaagse gebeurtenis. Ze schildert grote doeken, felle kleuren, vaak een beetje maf en af en toe abstract. Ze werkt met acrylverf, dat ze soms mengt met zand, gips, zaagsel of zelfs oud ijzer. Daarnaast zet ze heel grof op met paletmes en bewerkt met de brander.
Rien Kraayenbos begon zijn schilderloopbaan in een fotorealistische stijl. Totdat bij hem de compositie belangrijker werd dan de voorstelling en de techniek. Van te voren heeft hij geen bepaalde voorstelling in zijn hoofd. Het doek is klaar wanneer er diepte en beweging in zit. Deze abstracte werken roepen een sfeer op van een werkelijkheid die we niet herkennen.
Tientallen jaren ervaring op internationaal topniveau hebben Piet van der Burg ertoe gebracht zijn grenzen te verleggen. Oude theeplanten, bijzondere houtsoorten, metalen en andere producten van de natuur zijn het fundament voor objecten met innoverende en baanbrekende vormen. De tuin van het atelier is ook deze keer weer ‘aangekleed’ door Piet.
Naast het maken van kleurrijke schilderijen en dito sculpturen is StanHill eveneens programmamaker, tv-regisseur, grafisch ontwerper en beeldhouwer. “Mijn bloed kriebelt en in mijn hoofd word ik onrustig van de inspiratie en ideeën. Het is net alsof mijn hoofd vol is met impressies en de ontlading uit zich dan in een serie schilderijen of sculpturen.”
Arno Overdevest toont zijn kleurrijke thema’s van onder andere Kuddedieren, Cockomania, Varkens, Boerderijen, Hobbelpaarden, Molens, Rotterdam en Wild.

De expositie in Atelier/Artotheek Overdevest aan de Meerweg 55 (hek tussen 55 en 55a) in Berkel en Rodenrijs is te bezichtigen t/m 26 november; vrijdag t/m zondag, van 11.00 tot 18.00 uur. Buiten de exposi?tietijden kan men ook op afspraak terecht: tel. 010 – 51 20 200, e-mail: info@atelieroverde?vest.nl website: www.atelieroverdevest.nl.

Check Also

Wintermarkt druk bezocht en een pluim voor alle standhouders

Bleiswijk - Zoals ieder jaar was er ook nu rond deze tijd van het jaar een wintermarkt georganiseerd in De Leeuwerik. Het aantal standhouders blijft stijgen, zo bleek zaterdag 24 november.

Geef een reactie