donderdag 21 juni 2018 | week 25
Home » Algemeen » De Kievit viert Sint Maarten

De Kievit viert Sint Maarten

De Kievit viert Sint Maarten

Berkel en Rodenrijs – Het is al jaren een leuke traditie dat speeltuin De Kievit samen met een groot aantal kinderen en hun (groot)ouders het Sint Maarten feest viert. Zo ook zaterdagavond 11 maart toen een grote groep zich bij de speeltuin aan de Wilgenlaan verzamelde. Daar ontvingen alle kinderen een zakje met daarin wat snoep, een mandarijntje en een kleurplaat.

In een lange sliert vertrok de groep – met dansende lampionnetjes – door de wijk. Een deel van de deelnemers kende het liedje van Sinte Maarten en zong dat mee. In het verleden reed er altijd een auto mee met een luidspreker die het liedje liet horen, maar sinds daar een vergunning voor moet worden aangevraagd die flink wat geld kost wordt dit jammer genoeg achterwege gelaten. Verspreid door de wijk belden de kinderen aan bij verschillende huizen. Daar werd weer gezongen en kregen de kinderen iets lekkers voor in hun snoepzakje. Ook de woning van de juf was weer van de partij; daar mochten de kinderen doorheen wandelen. De tijd van het jaar deed eveneens een duit in het zakje; bij de start en ook onderweg regende het, maar daar lieten de kinderen zich niet door weerhouden. Ze stapten vrolijk verder, ook al wilde menig lichtje in een lampion niet meer of slechts af en toe schijnen.

Check Also

Formulierenbrigade Welzijn

Lansingerland - De formulierenbrigade heeft in de zomermaanden een aangepast rooster.