woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Algemeen » Helicon presenteert ‘Made in Holland’ voor een tjokvolle zaal

Helicon presenteert ‘Made in Holland’ voor een tjokvolle zaal

Helicon presenteert ‘Made in Holland’ voor een tjokvolle zaal

Berkel en Rodenrijs – Voor een uitverkocht Willem Huygensz presenteerden de leden van muziekvereniging Helicon zaterdag 11 november een schitterend najaarsconcert. Een concert waar alle leden aan deelnamen.

Trees Borkus-Henskens

Als thema was gekozen voor ‘Made in Holland’ en dat sprak zowel de leden als de vele bezoekers aan. Nadat iedereen een plekje had gevonden ging het concert nieuwe stijl van Helicon van start. Het openingsstuk ‘Carnaval festival’ – met een knipoog naar bekende muziek van De Efteling – werd gepresenteerd door de complete harmonie en het leerlingenorkest. Op de achtergrond kon men tevens genieten van bewegende beelden, passend bij de muziek.
Interim dirigent van Helicon was Jeroen de Wit. Momenteel loopt bij Helicon de sollicitatieprocedure voor de aanstelling van een nieuwe dirigent en ook Jeroen heeft daarop gereageerd. Tot de keuze is gemaakt heeft hij de taak als interim op z’n schouders genomen.
Na het eerste stuk was het podium voor het leerlingenorkest Opmaat. Ze deden het prima en oogstten een luid en verdiend applaus. Vertederend waren vervolgens de leden van de Algemene Muzikale vorming en de Fluiten met visjes. Spelenderwijs maken de jongste kinderen (vanaf 5 jaar) kennis met muziek, met de eerste noten en met een blokfluit. Als de kinderen veertig lessen hebben gevolgd mogen ze een instrument uitkiezen en na ongeveer een jaar kunnen ze zich aansluiten bij het leerlingenorkest.
Voor de pauze kregen ook de leden van de harmonie nog de gelegenheid in een viertal stukken van zich te laten horen.
Zoals gewoonlijk werd er ook een loterij gehouden. Nadat de prijzen waren verdeeld en de jongste kinderen voor een deel huiswaarts togen om in bed gestopt te worden kon de tweede helft van het programma van start. Het leerlingenorkest mocht het eerste nummer nog samen met de harmonie spelen, maar vervolgens lieten de leden van de harmonie met elkaar luid en duidelijk horen en zien hoe ze genieten van hun spel en dat graag aan anderen laten horen. De avond werd afgesloten met een serie Hollandse hits en een luide ovatie voor de leden.

Jubilarissen

Muziekvereniging Helicon telt momenteel rond de zestig leden. Opvallend hierbij is dat het leden zijn van alle leeftijden. Jeugd, middenmoters en ouderen. Tijdens de concertavond werden drie leden naar voren geroepen. Jan Bloom, omdat hij tot de ouderen van de vereniging behoort en al zestig jaar lid is. Hij doet heel veel voor de vereniging en is onmisbaar. Sonja Langbroek en Marloes Oostdijk zijn beiden 12½ jaar lid van Helicon. Deze trouwe leden ontvingen alledrie een fraai speldje en bloemen van de voorzitter.
Helicon repeteert elke donderdagavond in gebouw De Ark aan de Oranjestraat in Berkel Centrum; belangstellenden kunnen daar eens een kijkje komen nemen. Voor meer informatie: www.helicontact.nl.

Check Also

Vrijwilligers maaltijdservice gezocht

Lansingerland – Welzijn Lansingerland is op zoek naar gemotiveerde en betrokken vrijwilligers die de warme …

Geef een reactie