donderdag 13 december 2018 | week 50
Home » Nieuws » Burgemeester en wethouder schuiven aan bij een gezond ontbijtje

Burgemeester en wethouder schuiven aan bij een gezond ontbijtje

Burgemeester en wethouder schuiven aan bij een gezond ontbijtje

Berkel en Rodenrijs – Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt ontbijten kinderen en leerkrachten samen op hun basisschool. Tussen 6 tot en met 10 november gebeurde dat op zo’n 3.000 scholen binnen ruim 350 gemeenten in het hele land. Bijna 550.000 kinderen gingen elk op hun eigen school met elkaar aan tafel om samen te genieten van een gezond ontbijtje.

Trees Borkus-Henskens

Ook burgemeester Pieter van de Stadt en wethouder Jeroen Heuvelink schoven aan. Vrijdagochtend 10 november genoten ze aan de ontbijttafel bij de kinderen van groep 4 en 6 van de Koningin Beatrixschool in Berkel en Rodenrijs. Maar ook alle overige groepen van de school aan de Westersingel smulden elk in hun eigen klas met elkaar van een gezond ontbijtje.
De kinderen vonden het toch wel bijzonder dat zowel de burgemeester als de wethouder bij hen op bezoek kwamen. Eerst bij de kinderen van groep 4 waar ze beiden aan een andere tafel aanschoven en volop met hun disgenoten in gesprek gingen. Over gezond eten, maar uiteindelijk ook over andere zaken die kinderen van die leeftijd bezighouden. Na afscheid genomen te hebben van groep 4 ging het richting groep 6 waar voor de beide gasten een eigen tafel was geplaatst voor in de klas. Niet alleen om rustig te ontbijten, maar ook om een centrale plek in te nemen terwijl de kinderen om de beurt een vraag mochten stellen. Dat varieerde van ‘hoe oud bent u’ tot ‘hoe bent u burgemeester en wethouder geworden’ en ‘wat vindt u leuk aan uw werk’. De vragen waren goed voorbereid en iedereen kreeg de kans er een te stellen.

Gezond ontbijtpakket

Wat er bij het Nationaal Schoolontbijt op tafel kwam was ook ditmaal weer een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar met nog meer variatie in lekker brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Het ontbijtpakket voldeed aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. In het ontbijtpakket vonden kinderen ook vrolijke placemats én een folder met leuke ontbijttips voor hun ouders. Nationaal Schoolontbijt vierde de 15e editie op een recordaantal basisscholen en stadhuizen.
Een gezond ontbijt is belangrijk, zeker voor kinderen. Om dat te onderstrepen is er jaarlijks het Nationaal Schoolontbijt. Deze 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt droeg het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’.

Check Also

TOGB maakt van SVV een legpuzzel

Berkel en Rodenrijs - Is het de kracht van TOGB zelf of de onkunde van de tegenstanders in de tweede klasse D. Eigenlijk is het antwoord snel gevonden. Als je na tien competitiewedstrijden als ongeslagen koploper door het leven gaat is het niet alleen geluk of onkunde bij andere ploegen. De 4-0 overwinning op het bezoekende SVV sprak andermaal boekdelen over de dadendrang van de Berkelse formatie. Dit mede ingegeven door het feit, dat de uitslag veel groter had kunnen zijn.

Geef een reactie