dinsdag 11 december 2018 | week 50
Home » Algemeen » Buurttoezicht brengt licht in de duisternis

Buurttoezicht brengt licht in de duisternis

Buurttoezicht brengt licht in de duisternis

Bleiswijk – Samen met vertegenwoordigers van zowel de gemeente als politie gingen vrijwilligers van Buurttoezicht dinsdagavond op pad in verschillende wijken van Bleiswijk. Nadat enkele dagen eerder de Boa’s door de wijken liepen en daar hele donkere huizen tegenkwamen waar geen enkele lamp brandde maakten zij daar een aantekening van. Vervolgens gingen groepjes dinsdagavond met de lijstjes van rond de vijftig adressen de wijken in.

Trees Borkus-Henskens

Bij verschillende huizen werd vervolgens aangebeld. Sommige waren nog steeds aardedonker, maar bij de meeste woningen brandde nu wel licht. Bij het openen van de deur – opvallend was ook dat bijna iedereen spontaan de deur opende – toonden de bewoners zich verrast door de delegatie die voor de deur stond. De Buurtwacht vertelde wat daar de reden van was: een donker huis en daardoor vaak aantrekkelijk voor inbrekers of anderen die er niets te zoeken hebben.
Buurttoezicht en de overige bezoekers kwamen niet met lege handen. Ze overhandigden de bewoners informatie over het melden van verdacht gedrag, over goede verlichting, stevig en goed hang- en sluitwerk en over Buurttoezicht Lansingerland dat altijd uitbreiding kan gebruiken. Bovendien overhandigden ze de bewoners een tijdschakelaar met het verzoek die te gebruiken zodra het donker werd en zeker als men niet aanwezig zou zijn. Bijna alle bewoners waren blij met de oplettendheid en beloofden ook zelf alerter te zijn; met name in donkere tijden.

Afsluiting

Na de bezoeken aan de verschillende wijken (Molen-, Sterren- en Bomenwijk) kwamen de groepjes nog even bijeen bij het startpunt. Daar werd afgesproken dat de bewoners die niet thuis waren of niet open deden later in de week nogmaals zouden worden bezocht door een vrijwilliger van Buurttoezicht. Deze actie gaat op een later tijdstip herhaald worden in andere wijken. Buurttoezicht uit andere wijken of kernen kan dit initiatief ook zelf oppakken in samenwerking met de gemeente. “Je leert zo ook de wijk en de mensen kennen,” was de reactie van Buurttoezicht na de zinvolle avond.

Check Also

Sint verrast leerlingen De Wilgenhoek in Huize St. Petrus

Berkel en Rodenrijs - Leerlingen van De Wilgenhoek en bewoners van Huize Sint Petrus hebben op dinsdag 20 november enorm genoten van elkaar en van de verrassingen die de kinderen te wachten stonden.

Geef een reactie