maandag 10 december 2018 | week 50
Home » Algemeen » Flinke belangstelling voor concert geeft weer hoop voor de toekomst

Flinke belangstelling voor concert geeft weer hoop voor de toekomst

Reislustig concert Crescendo

Flinke belangstelling voor concert geeft weer hoop voor de toekomst

Bleiswijk – De stoelen stonden weer netjes in rijen opgesteld tijdens het Najaarsconcert van muziekvereniging Crescendo, zaterdag 11 november in ’t Web. Dat is ook een noodzaak als je gaat ‘vliegen’ om diverse landen te bezoeken, want het thema was ‘Vlieg met me mee’. Heel fijn was, dat nagenoeg alle stoelen bezet waren en dat geeft Crescendo moed om fris en fruitig door te gaan waarmee ze bezig is: mooie muziek maken en de mensen een fijne avond te bezorgen. Zaterdagavond lukte dat perfect.

John Hofman

Het orkest (alle muzikanten pasten weer precies op het podium van ’t Web) begon traditiegetrouw met enkele goed gekozen nummers. Bij elke stuk werden op het doek achter het orkest mooie beelden vertoond van de betreffende landen die werden bezocht waaronder uiteraard Amerika, dat deze avond een prominente plaats in nam. Voordat de pauze begon speelde Crescendo het pittige Copa Cabana, samen met slagwerkgroep Mi Ritmo en ja, dan kan je moeilijk stil blijven zitten. Crescendo was waarschijnlijk de boer op gegaan, want deze avond werd het publiek tussen de bedrijven door verwend met onder meer wijn, stukjes kaas en worst, geschonken door enkele Bleiswijkse middenstanders. We willen deze toch even noemen, want het maakte dat de avond er alleen maar gezelliger op werd: KaaZaak, de Vreede Holland, Wijnhuis Wooning en De Theeroos. Voor Crescendo betekende het een regelrechte opsteker. Met deze geste zet je je als vereniging weer even op de kaart en opnieuw werd duidelijk, dat de Bleiswijkse middenstand het culturele leven in het dorp graag ondersteunt. Het publiek stelde het zeer op prijs.
Slagwerkgroep Mi Ritmo is, wat het aantal leden betreft, helaas wat ingekrompen. Zo misten we opnieuw instrumenten zoals de xylofoon, die voor de eigenlijk zo broodnodige melodie zorgen. Wat dat betreft zijn nieuwe muzikanten die in een slagwerkgroep willen spelen, van harte welkom! Toch was er enigszins een ”melodie’ te bespeuren, want een van de leden bespeelde een Djembé en dat geeft wel een eigen sound aan het geheel. De muzikanten vrolijkten de boel wat op, inclusief dirigent Richard van Baarle, door in Amerikaanse outfit op het podium te verschijnen. Tenslotte, als je dan als bezoeker naar huis gaat met een leuke prijs, gewonnen tijdens de traditionele verloting na afloop, dan is je uitgaansavond helemaal geslaagd. De muzikale leiding was ook nu weer in handen van dirigent Anne Groenewege.

Check Also

Sint verrast leerlingen De Wilgenhoek in Huize St. Petrus

Berkel en Rodenrijs - Leerlingen van De Wilgenhoek en bewoners van Huize Sint Petrus hebben op dinsdag 20 november enorm genoten van elkaar en van de verrassingen die de kinderen te wachten stonden.

Geef een reactie