donderdag 13 december 2018 | week 50
Home » Nieuws » Egmond Blinker met Berkel bezig aan een succesvol seizoen

Egmond Blinker met Berkel bezig aan een succesvol seizoen

Vier doelpunten van Sabrina Pocorni doen RVVH de das om

Egmond Blinker met Berkel bezig aan een succesvol seizoen

Berkel en Rodenrijs – Met volgende week de topper tegen DSS in het vooruitzicht hebben de vrouwen van CVV Berkel zaterdag hun riante uitgangspositie, één punt achter deze koploper, met verve verdedigd. Het stugge RVVH 2 kon tot een kwartier voor tijd met een 2-2 tussenstand nog gelijke tred houden met de thuisclub, maar toen Sabrina Pocorni nog twee doelpunten aan haar eerdere twee goals wist toe te voegen was de ban gebroken, 4-2.

Rien Kuyvenhoven

Na een moeizaam seizoen lijkt de invloed van de nieuwe trainer bij Berkel, Egmond Blinker (56), een succesvolle greep van het bestuur van de Berkelse voetbalvereniging. Egmond Blinker stopte aan het einde van het vorig seizoen bij de vrouwen van BVV Barendrecht. Wat hij ging doen in het nieuwe seizoen was toen nog niet bekend. Maar hij wilde graag verder als trainer in het vrouwenvoetbal. De oefenmeester behaalde in de afgelopen seizoenen aansprekende resultaten met de voetbalsters van BVV Barendrecht. Blinker maakte bij Berkel een nieuwe start. Hij nam van Barendrecht Sabrina Pocorni mee. Ook kwamen er nieuwe speelsters naar Berkel als Demi Verlangen van Jong ADO en uit Leiderdorp (RCL) kwamen Jasmin Ghafoerkhan en Faith Parto de gelederen van de zaterdagclub versterken.
“Een leuke club met een fijne groep”, gaf Blinker voor aanvang van de tweekamp aan. “Ik kwam hier onbevooroordeeld en we gaan dit seizoen zien waar het schip strandt. Voorlopig liggen we op koers.”

Veelbelovende start

Zaterdag moest een volgende hindernis worden genomen met een bekende tegenstander uit het verleden, RVVH. Op het kunstgrasveld, op verzoek van de Berkelse dames, leek Berkel lange tijd gelijke tred te houden met de Ridderkerkse voetbalsters. Nog zonder Lindy Hogedoorn en Michelle Arbman – zij komen van een blessure terug, maar werden eigenlijk met het oog op de wedstrijd van komende zaterdag uit de wind gehouden – was de start van Berkel veelbelovend met veelal het spel op de helft van de gasten. Het doelpunt van Sabrina Pocorni van grote afstand sloeg bij de bezoekers in als een bom. Verdiend, gezien het spelbeeld al zou Berkel hierna met een lichte inzinking te maken krijgen waardoor RVVH via Nadine Kooij weer op gelijke hoogte kon komen. De vrouwen gingen met een ruststand van 1-1 de kleedkamers in.
Berkel nam in de tweede helft weer een voorsprong die direct beantwoord werd door de gelijkmaker van RVVH, 2-2.
Zou de thuisclub met DSS in het vooruitzicht punten gaan verspelen? Trainer Egmond Blinker zag wat dat betreft de bui al hangen en bracht alsnog Michelle Arbman in het veld. Zij zou een stempel op de wedstrijd drukken door het pareltje van de ploeg in stelling te brengen waardoor deze haar vier doelpunten kon volmaken. En het aandringen van de RVVH-ers in de slotfase werd door vooral Chantal van der Breggen en Lisa Wijnen met goed ingrijpen onschadelijk gemaakt mede ook door goed werk van doelvrouwe Dominique van de Kerkhof. Met eerstgenoemde was ook Egmond Blinker in zijn nopjes, omdat zij nooit opgeeft.

Even in de rats

Blinker gaf na afloop toe, dat hij bij de stand van 2-2 even in de rats had gezeten. “Het zal toch niet gebeuren dat we vandaag verliezen, ook omdat DSS zijn wedstrijd had gewonnen”, schetste hij zijn gevoelens tijdens de wedstrijd. “Ik kan tegen m’n verlies als de tegenstander sterker is, zoals bij onze eerste wedstrijd tegen Oranje Nassau. Maar van deze ploeg moesten wij zeker winnen. Ja, en dan is Sabrina natuurlijk een verhaal apart. Twee jaar heeft ze met een zware blessure stilgestaan en nu is ze dit seizoen heel belangrijk in de aanval waar we ook nog Melanie den Dulk hebben. Zij is het die met sleurwerk de tegenstander handenvol werk geeft.”
Wat betreft het vervolg van deze competitie constateert Blinker dat Berkel in ontwikkeling is. “De vereniging wil meer met het vrouwenvoetbal. En dan is oefenstof alleen niet belangrijk. Het moet van twee partijen komen, vertrouwen in elkaar hebben. De start deze wedstrijd was veelbelovend. Als het vervolgens iets minder gaat dan moet je ook weten dat een tegendoelpunt niet erg is. Je moet er dan vanuit gaan, dat je voor het einde van de wedstrijd er één meer hebt gemaakt. En zo was het vandaag ook. Ja, ik ben content met deze club die rondom de ploeg ook een goede staf heeft, waardoor het werk voor mij ook aantrekkelijk is”, aldus Blinker.

Check Also

TOGB maakt van SVV een legpuzzel

Berkel en Rodenrijs - Is het de kracht van TOGB zelf of de onkunde van de tegenstanders in de tweede klasse D. Eigenlijk is het antwoord snel gevonden. Als je na tien competitiewedstrijden als ongeslagen koploper door het leven gaat is het niet alleen geluk of onkunde bij andere ploegen. De 4-0 overwinning op het bezoekende SVV sprak andermaal boekdelen over de dadendrang van de Berkelse formatie. Dit mede ingegeven door het feit, dat de uitslag veel groter had kunnen zijn.

Geef een reactie