dinsdag 20 februari 2018 | week 08
Home » Politiek » Dierenweide in Leeuwenhoek gered

Dierenweide in Leeuwenhoek gered

Dierenweide in Leeuwenhoek gered

Bergschenhoek – Het voortbestaan van de Dierenweide in de Leeuwenkuil hing aan een zijden draadje. Via het project ‘de dialoog met de maatschappij’ waarbij inwoners ideeën inbrengen die van toegevoegde waarde zijn voor de gemeente kwamen Jordi Koelhuis van de Plusmarkt en Peter Gille van Boerderij Het Lansingerland met een plan voor behoud van deze plek.

Via de zogenoemde Alliantiefabriek overlegden zij een business case aan de gemeente die nog een stap verder gaat. Het is nu de bedoeling om de gehele Leeuwenkuil onder handen te nemen. Het plan behelst het voortbestaan van de Dierenweide en verder de inrichting van de Leeuwenkuil die ten goede komt aan het plezier van de inwoners van Bergschenhoek. Woon je in Berkel of Bleiswijk dan ben je uiteraard ook welkom.
‘Teamwerk Zorg’ biedt op boerderij Het Lansingerland een passende dagbesteding aan mensen met een beperking. Dit is voor iedereen die in aanmerking komt voor een passende zorg, zo dicht mogelijk bij huis. In dit kader kunnen deze mensen aan de slag binnen het ‘Leeuwenkuil-project.’ Zo werkt het verhaal aan meerdere kanten.

Check Also

Lansingerland opnieuw in zee met jeugdfondsen

Wethouder Ankie van Tatenhove heeft woensdag 7 februari in cultuurhuis ’t Web in Bleiswijk overeenkomsten getekend met het jeugdsportfonds en jeugdcultuurfonds. Hierdoor is het voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om contributies te betalen mogelijk om lid te worden van een sport- of cultuurvereniging.