dinsdag 18 september 2018 | week 38
Home » Politiek » Dierenweide in Leeuwenhoek gered

Dierenweide in Leeuwenhoek gered

Dierenweide in Leeuwenhoek gered

Bergschenhoek – Het voortbestaan van de Dierenweide in de Leeuwenkuil hing aan een zijden draadje. Via het project ‘de dialoog met de maatschappij’ waarbij inwoners ideeën inbrengen die van toegevoegde waarde zijn voor de gemeente kwamen Jordi Koelhuis van de Plusmarkt en Peter Gille van Boerderij Het Lansingerland met een plan voor behoud van deze plek.

Via de zogenoemde Alliantiefabriek overlegden zij een business case aan de gemeente die nog een stap verder gaat. Het is nu de bedoeling om de gehele Leeuwenkuil onder handen te nemen. Het plan behelst het voortbestaan van de Dierenweide en verder de inrichting van de Leeuwenkuil die ten goede komt aan het plezier van de inwoners van Bergschenhoek. Woon je in Berkel of Bleiswijk dan ben je uiteraard ook welkom.
‘Teamwerk Zorg’ biedt op boerderij Het Lansingerland een passende dagbesteding aan mensen met een beperking. Dit is voor iedereen die in aanmerking komt voor een passende zorg, zo dicht mogelijk bij huis. In dit kader kunnen deze mensen aan de slag binnen het ‘Leeuwenkuil-project.’ Zo werkt het verhaal aan meerdere kanten.

Check Also

Eerste JobGroup succesvol afgesloten

Lansingerland - Maandag 9 juli jl. was de laatste en feestelijke bijeenkomst van de eerste JobGroup van JobHulpMaatje Lansingerland. De JobGroup bestaat uit zeven interactieve bijeenkomsten waarin de deelnemers met elkaar nadenken over onder andere de thema’s “Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe vind ik een baan die bij mij past?”.