woensdag 22 november 2017 | week 47
Home » Politiek » Dierenweide in Leeuwenhoek gered

Dierenweide in Leeuwenhoek gered

Dierenweide in Leeuwenhoek gered

Bergschenhoek – Het voortbestaan van de Dierenweide in de Leeuwenkuil hing aan een zijden draadje. Via het project ‘de dialoog met de maatschappij’ waarbij inwoners ideeën inbrengen die van toegevoegde waarde zijn voor de gemeente kwamen Jordi Koelhuis van de Plusmarkt en Peter Gille van Boerderij Het Lansingerland met een plan voor behoud van deze plek.

Via de zogenoemde Alliantiefabriek overlegden zij een business case aan de gemeente die nog een stap verder gaat. Het is nu de bedoeling om de gehele Leeuwenkuil onder handen te nemen. Het plan behelst het voortbestaan van de Dierenweide en verder de inrichting van de Leeuwenkuil die ten goede komt aan het plezier van de inwoners van Bergschenhoek. Woon je in Berkel of Bleiswijk dan ben je uiteraard ook welkom.
‘Teamwerk Zorg’ biedt op boerderij Het Lansingerland een passende dagbesteding aan mensen met een beperking. Dit is voor iedereen die in aanmerking komt voor een passende zorg, zo dicht mogelijk bij huis. In dit kader kunnen deze mensen aan de slag binnen het ‘Leeuwenkuil-project.’ Zo werkt het verhaal aan meerdere kanten.

Check Also

BIZ zet in op veiligheid en versterking winkelcentrum Bergschenhoek

Bergschenhoek - Er mag wat aan het centrum van Bergschenhoek gedaan worden. Er is veel leegstand en heel erg bruisend wil het nog niet worden. Wethouder Abee gaf in de commissievergadering Algemeen Bestuur van 15 november nog een keer aan dat de gemeente faciliteert, maar dat het primair de taak van de ondernemers is om plannen voor een levendig winkelgebied te ontwerpen.