woensdag 22 november 2017 | week 47
Home » Algemeen » Roland Wondolleck blijft present op de luchthaven
Rotterdam/Lansingerland - Bij het afscheid van Roland Wondolleck, de man die ruim 25 jaar de scepter zwaaide als directeur van de Rotterdamse luchthaven, werd hem namens een groot gezelschap een bronzen beeld aangeboden dat geplaatst zou worden op Rotterdam The Hague Airport. De definitieve plaatsing werd echter nog even aangehouden in verband met de inmiddels vergevorderde verbouwingswerkzaamheden op de luchthaven.

Roland Wondolleck blijft present op de luchthaven

Roland Wondolleck blijft present op de luchthaven

Rotterdam/Lansingerland – Bij het afscheid van Roland Wondolleck, de man die ruim 25 jaar de scepter zwaaide als directeur van de Rotterdamse luchthaven, werd hem namens een groot gezelschap een bronzen beeld aangeboden dat geplaatst zou worden op Rotterdam The Hague Airport. De definitieve plaatsing werd echter nog even aangehouden in verband met de inmiddels vergevorderde verbouwingswerkzaamheden op de luchthaven.

Trees Borkus-Henskens

Beeldend kunstenaar Lia Krol kreeg de opdracht het beeld te maken. Maandagmiddag 30 oktober was het zover; het beeld kon worden onthuld in aanwezigheid van een groot aantal bekenden van Roland. Het heeft een permanente en prominente plek gekregen in de hal van de luchthaven.
Een feestcommissie boog zich vorig jaar bij het naderend afscheid over een passend geschenk voor de man die zich met hart en ziel inzette voor ‘zijn’ luchthaven. De keuze viel op een kenmerkend beeld dat een plek kreeg in de aankomst- en vertrekhal. Bovendien een zeer treffend en gelijkend beeld, zo bleek nadat Roland zelf het doek ervan mocht verwijderen. “Mijn hoofd is nu vereeuwigd en daar ben ik trots op. Bovendien goed gelijkend. Meestal krijg je een dergelijk beeld pas als je er niet meer bent, maar ik kan er nu al van genieten! Ik vind het een ongelooflijke eer en ben diep geroerd.”

Check Also

Gouden bruiloftspaar viert feest met de hele familie

Berkel en Rodenrijs - Ze zijn beiden een bekend gezicht in Berkel en Rodenrijs: schilder Cor Troost en zijn echtgenote Hilde Troost - in ’t Veen die dagelijks present is in hun winkel aan de Rodenrijseweg. Gisteren - op 21 november om precies te zijn - was het 50 jaar geleden dat ze elkaar het jawoord gaven. Dit gouden feest vierden ze samen met familie, vrienden en bekenden bij t Manneke.