dinsdag 11 december 2018 | week 50
Home » Lezersschrijven » De communicatie is ver te zoeken

De communicatie is ver te zoeken

In een volgend leven weet ik wat ik wil worden: gemeentesecretaris, en wel in Lansingerland. Je krijgt hier een riant salaris van 120.000 euro. Heb je vier jaar voor je pensioen andere ideeën dan je werkgever, iets wat in het bedrijfsleven veelvuldig voorkomt, dan maak je gewoon een pas op de plaats en zeg je iets anders te willen gaan doen. Zo breng je het allemaal naar buiten. Kosten? Slechts een klein half miljoen voor de gemeentekas, omdat je op de loonlijst van de gemeente Lansingerland blijft staan. Dat waren de eerste berichten die tot ons kwamen. Onder het mom van ‘mijn houdbaarheidsdatum is verstreken’ in de pers neem je dan een time out of zoek je ander werk, zeg je. Wat moeten inwoners van Lansingerland die van een uitkering leven hiervan vinden. Velen zullen hiervan pijn in hun buik hebben gekregen.
Dit allemaal in een gemeente die zelf nog steeds aan de geeuwhonger ligt. We mogen aannemen en hopen dat hiertegen opstand is geweest of nog zal komen of niet. Want insiders weten wel dat bovengenoemde informatie ook een andere kant heeft. De gemeente Lansingerland heeft echter verzuimd de werkelijke reden van het vertrek van de gemeentesecretaris naar buiten te brengen. Want elk logisch denkend mens weet dat zelf ontslag nemen geen uitkering tot gevolg kan hebben. Ik denk dat hierover, met de komende gemeenteraadsverkiezingen op komst, weinigen hun mond open trekken of hebben gedaan, of misschien juist wel. Nee, de raadsleden zijn monddood gemaakt. Op geen raadsvergadering wordt over deze zaak vragen gesteld. Zo goed als zeker wordt er door de gemeentebestuurders een spelletje gespeeld en houden we ook in Lansingerland elkaar de hand boven het hoofd. Iets wat in Den Haag al jaren de gewoonte is.
Daar waar ze zeggen dat het maar eens afgelopen moet zijn met de hoge uitkeringen bij vertrek. Geruststellend voor de bevolking in onze gemeente is, dat de gemeentesecretaris niet vier jaar op zijn lauweren kan rusten, ten minste dat gaat de gemeente proberen. Hij zal op de loonlijst van de gemeente Lansingerland blijven staan, terwijl hij elders zijn salaris moet gaan verdienen. Als we het moeten geloven. En wie gaat dit controleren zodat het de gemeente geen geld kost?
Maar ons gemeentebestuur krijgt een gele kaart vanwege de communicatie tegenover de inwoners, want die is in deze zaak 0.0. En dat allemaal door een raad die wij, belastingbetalers, zelf hebben gekozen.

Rien Kuyvenhoven

Check Also

Intocht Sinterklaas

Voor de zoveelste keer, en weer met veel genoegen, heb ik afgelopen zaterdag op de …

Geef een reactie