zaterdag 22 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Muzikaal duo zaterdag in Dorpskerk Berkel en Rodenrijs

Muzikaal duo zaterdag in Dorpskerk Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 11 november treden Bianca de Vrind-Zegers (fluitist) en Kate Yunyoung Kang (pianist) op in de Dorpskerk in het centrum van Berkel en Rodenrijs. De kerk zet elke maand op zaterdagmiddag de deuren open voor publiek.

Marianne Karsemeijer

Sinds anderhalf jaar vormen Bianca en Kate een professioneel duo. Ze hebben samen al veel mooie concerten gegeven. Ze spelen in kerken, verzorgingstehuizen en kleine concertzalen en treden ook vaak op in samenwerking met diverse koren. Hun repertoire bestaat voor een groot deel uit klassieke muziek, maar ze houden er ook van om andere stijlen uit te proberen. Vorig jaar hebben zij zich laten coachen door de fluitiste Abbie de Quant en hebben ze een prijs gewonnen tijdens een internationaal muziekconcours in Ittervoort.
De dames hebben inmiddels een leuk aantal concerten op de agenda staan. Zaterdagmiddag 11 november spelen ze in de dorpskerk in Berkel en Rodenrijs, om 15.00 uur. Tijdens dit concert zullen zij werken laten horen van o.a. Gabriel Fauré, Maurice Ravel en Astor Piazolla. De kerk is open van 14.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Aan het begin van het nieuwe jaar wil het duo een tweetal benefietconcerten organiseren in Lansingerland, in samenwerking met fotograaf Peter Gooris. De opbrengst is bestemd voor een project voor blinden en slechtzienden in Ethiopïe van de organisatie Light for the World.

Check Also

Clubdag voor de Fiat X1/9 Club begint bij de Belevenisboerderij

Berkel en Rodenrijs - De Clubdag van de Fiat X1/9 Club, de Italiaanse sportwagen van meer dan dertig jaar oud, ging zondag 9 september van start bij de Belevenisboerderij Schieveen aan de Oude Bovendijk in Berkel en Rodenrijs. De club bestaat uit in totaal 180 leden en in heel het land rijden nog rond de 200 geregistreerde auto’s van dit type rond.