dinsdag 18 december 2018 | week 51
Home » Algemeen » Kom je huis uit voor een leuke activiteit in Lansingerland!

Kom je huis uit voor een leuke activiteit in Lansingerland!

Kom je huis uit voor een leuke activiteit in Lansingerland!

Bergschenhoek – Als het aan Annemarie Loman van Welzijn Lansingerland ligt, komen er zoveel mogelijk bewoners naar de activiteiten in Ontmoet!, De Leeuwerik en Wel-Kom!. Het activiteitenbureau Lansingerland biedt op deze locaties een breed aanbod van bezigheden aan.
Het één nog leuker dan het ander en geschikt voor volwassen Lansingerlanders van verschillende leeftijden.

Ellen lammerts

“We hebben zo’n groot aanbod”, vertelt Annemarie, “dat ik niet weet waar ik moet beginnen!” “Het doel is in ieder geval om zo veel mogelijk Lansingerlanders hun huis uit te krijgen. Ons aanbod is eigenlijk bestemd voor twee doelgroepen. Dat zijn allereerst inwoners vanaf een jaar of 50. Dan denken we aan mensen die nog midden in de maatschappij staan maar die graag willen bewegen, sociale contacten willen opdoen of zin hebben om leuke dingen te doen, of eens een gezellig praatje te maken. Daar hebben we activiteiten voor zoals tai-chi, yoga, schilderen, bloemschikken, bridge, computer inloopspreekuur of kom een langs op de zondagmiddagsoos.”
Het andere aanbod is meer geschikt voor de meer kwetsbare inwoners, zoals bewegen voor ouderen, het Breinplein, de Open maaltid, koersbal en nog heel veel meer.
“Alle activiteiten zijn heel gewild. Bij klaverjassen en bridgen zijn er vaak zo’n zestig mensen aanwezig. Inwoners kunnen gewoon binnenlopen, vaak kan je gelijk meedoen of eerst een proeflesje meedraaien. We letten ook goed op de betaalbaarheid van het aanbod. Iedereen moet kunnen meedoen.”
In Ontmoet! in Bergschenhoek zijn er ook activiteiten met de bibliotheek samen en op dit moment zijn er gesprekken gaande met Jay’s Place (de muziekschool) om een aanbod te kunnen verzorgen voor opa’s en oma’s met hun kleinkind.

Drie locaties

Er zijn in Lansingerland drie locaties waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. In Berkel en Rodenrijs is dat ontmoetingscentrum Wel-kom! (ds. van Koetsveldstraat 3), in Bleiswijk De Leeuwerik (Leeuwerikstraat 2) en in Bergschenhoek sociaal café Ontmoet!, dat gevestigd is in het nieuwe gebouw De Stander, Wilhelminastraat 1A.
Men is altijd welkom, ook voor alleen maar een kopje koffie of het lezen van een krantje.De komende activiteiten in november die u niet wilt missen?

In november staat weer een aantal leuke activiteiten op het programma. De Heraut plaatst deze activiteiten altijd op het Prikbord.
Op 24 november is er Chinees buffet in Wel-kom!, een dag later op 25 november is er Kerstmarkt in De Leeuwerik en op 26 november wordt de maandelijkse filmmiddag in De Leeuwerik gehouden.
Om de 14 dagen is er zondagmiddagsoos in Ontmoet!. Even gezellig iets drinken, een spelletje doen of misschien iets creatiefs.

Lansingerland Actiefpas

Een aanrader is de De Lansingerland Actiefpas (doelgroep 55+). “Met deze Actiefpas kunt u gratis of met korting deelnemen aan allerlei activiteiten en evenementen in Lansingerland. Dankzij de vele sponsors is er een enorm groot aanbod. Eén van de activiteiten is het deelnemen aan het kerstdiner, filmmiddagen of een workshop Handletteren. Deze activiteiten zijn ook zonder pas toegankelijk, maar met pas krijgen de deelnemers korting”, aldus Annemarie Loman.

Nieuwsgierig geworden? Op alle locaties liggen folders met daarin alle aangeboden activiteiten. Of neem eens een kijkje op de website: www.welzijnlansingerland.nl.
Leuk om te bekijken is ook de Facebook pagina van Welzijn Lansingerland.

Check Also

Speciale kerstshow van DOCK3B

Berkel en Rodenrijs - Jongerenwerk DOCK3B organiseert deze maand op vier verschillende plekken een speciale kerstshow in Lansingerland.

Geef een reactie