maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » Advertorial » Vijfde editie van Woonevent verschoven naar het voorjaar

Vijfde editie van Woonevent verschoven naar het voorjaar

Vijfde editie van Woonevent verschoven naar het voorjaar

Lansingerland – Na vier succesvolle Woonevents, georganiseerd door en met ondernemers uit Lansingerland en de directe omgeving daarvan, werd vorige week tijdens een netwerkbijeenkomst voor alle eerdere deelnemers aan het Woonevent, een netwerkbijeenkomst georganiseerd. Die avond werd tevens bekend gemaakt, dat de vijfde editie van het Woonevent plaatsvindt op vrijdag 6 en zaterdag 7 april 2018 op de inmiddels bekende locatie van Wooning aan de Leeuwenhoekweg waar ook de netwerkbijeenkomst werd gehouden.

Trees Borkus-Henskens

“Voor de eerste keer in april,” aldus medeorganisator van het Woonevent Jan Houweling. “Wellicht een goede tijd, omdat we bemerken dat september en oktober veelal overlopen van de activiteiten en er door de bezoekers dan een keuze gemaakt moet worden. Maar voor het welslagen van het event is ook van belang dat de ondernemers die actief zijn in ‘woonland’ met elkaar blijven netwerken en elkaar kennen. Van elkaar weten wat ze doen en waar ze goed in zijn. Vanavond hopen we daar een goede stap in te zetten.”

Speciale gast

Als speciale gast was Harrie Lamers uitgenodigd. Met zijn jarenlange ervaring gunde hij zijn gehoor een kijkje in de wereld van netwerken en social media. Wat de gebruiker er mee kan bereiken en hoe hij kan bepalen welk systeem het beste bij hem past. Als Expert Verbinder liet hij zien wat er allemaal mogelijk is. Tijdens een kennissessie vertelde hij hoe te netwerken en hoe je social media kunt inzetten voor zowel je onderneming als jezelf.
Met drie van de aanwezige ondernemers ging hij kort in gesprek over hun deelname aan het Woonevent. Minke Oosterlaan vond de opzet met lokale ondernemers een goede. “Het is een laagdrempelige manier om met elkaar in contact te komen, elkaar te leren kennen en eventueel aan te bevelen. Zelf kan ik mijn vaste klanten uitnodigen en er eventueel een actie aan verbinden. Tot nu toe heb ik er ook opdrachten uitgehaald. René Westphal roemde de prettige organisatie. Hij zag het Woonevent als een goede afwisseling naast de grote beurzen waar hij aan deelneemt. Arie Paul tenslotte wist spontaan: “Als ik er niet sta staat mijn concurrent er! Ik houd bovendien wel van die lokale gezelligheid. Elke beurs ontmoet ik weer leuke klanten. Bovendien vind ik het hier een toplocatie; leuk zo met z’n allen en elkaar wat beter leren kennen.”

De beurs

“Bezoekers van het woonevent willen aandacht; probeer je te onderscheiden en die mogelijk toekomstige klanten met iets leuks te trickeren. Persoonlijk contact is essentieel, maar ook je houding en de opbouw van je presentatie. Verstop je niet ergens ‘achterin’, ga niet met je telefoon zitten spelen en lach vriendelijk naar de bezoekers. Enkele kleine tips die er aan meewerken dat passanten belangstelling krijgen voor hetgeen je presenteert.”

Check Also

Huisartsenpraktijk uitgebreid

De in Gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs gevestigde huisartsenpraktijk Berkel en Rodenrijs is uitgebreid. De vijf huisartsen hebben er een collega bij gekregen in de persoon van Carin Verbaan, waardoor het team nu gevormd wordt door zes huisartsen.

Geef een reactie