donderdag 18 oktober 2018 | week 42
Home » Advertorial » Inspirerende bierproeverij bij Hoogvliet

Inspirerende bierproeverij bij Hoogvliet

Inspirerende bierproeverij bij Hoogvliet

Berkel en Rodenrijs – Naast de wijnproeverij die al enkele keren werd georganiseerd stond vorige week een bierproeverij in de agenda van de Berkelse vestiging van Hoogvliet: De Hoogvliet Speciaal Bier proeverij.

Trees Borkus-Henskens

Belangstellenden kregen die avond in vier sessies van vier verschillende bierbrouwers tekst en uitleg over verschillende speciaal bieren van Herfst 2017. Al snel bleek dat Hoogvliet de echte kenners uit het zuiden van het land, maar ook van vlak over de grens van België niet voor niets had uitgenodigd de avond te verzorgen. Ze spraken zonder uitzondering met liefde en vol enthousiasme over hun bieren en lieten de vele bezoekers proeven, keuren en hun mening geven. Maar niet voordat ze precies uit de doeken hadden gedaan wat er allemaal voor komt kijken voor er weer zo’n schitterend biertje in de fles zit en gepresenteerd kan worden in de schappen of aan de bar.
Hertog Jan presenteerde Bockbier, Karakter, Grand Prestige en Arcener Tripel met de daarbij goed te combineren hapjes als tonijn en zalm. En de tip een bierglas vooral niet in de vaatwasser te zetten en pas vol te schenken als het glas droog is. De vertegenwoordiger van Affligem liet zijn gehoor proeven van de herfstbieren Blond, Dubbel en Tripel met daarbij een stukje kaas of chocola. Derde brouwer was Brand met een presentatie van Dubbelbock, zwaar Blond en IPA waar kaas en worst het prima bij deden. Tenslotte waren er de enthousiaste vertegenwoordigers van zowel Westmalle Dubbel en Tripel als Brugse Zot Blond en Bok en het Haarlemse Jopen met Mooie Nel en Bokbier die de harten en de smaakpapillen van de aanwezigen keurders stalen met hun zeer smaakvolle bieren die allemaal terug te vinden zijn in de schappen van Hoogvliet.

Check Also

Natuurgeneeskunde, een andere kijk op gezondheid

Een 9-jarig meisje kwam met haar moeder voor een consult. Ze had al vanaf haar derde elke twee weken last van migraine met misselijkheid, overgeven en gevoeligheid voor prikkels. Ook had ze wekelijks sterke krampende pijn in haar been. Vooral als ze veel liep en dat is lastig voor een actief voetballend meisje.

Geef een reactie