woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Sport » SportsClub Sushiho telt weer drie kampioenen

SportsClub Sushiho telt weer drie kampioenen

SportsClub Sushiho telt weer drie kampioenen

Bergschenhoek – SportsClub Sushiho, de kyokushin (full contact) karate sportschool in Bergschenhoek met als trainers Erwin Idema en Priscilla Lambregtse, heeft weer een succesvol weekend afgesloten. Tijdens de EK in Barcelona werd Kayleigh de Geus tweede en wisten Ferry Wortman en Damian Pronk beslag te leggen op een eerste plek.

Trees Borkus-Henskens

In Barcelona stonden de Spanish Open tot en met 16 jaar en de EK vanaf 16 jaar op het programma. Van de Hoekse sportschool gingen in totaal tien vechters mee richting Spanje: zeven jeugdleden en drie die meestreden in de EK.
Eerder al waren leden van Sushiho present tijdens wedstrijden in Spanje en daarom wist men vooraf al dat er een goede organisatie achter schuil ging met een mooi toernooi.
Voor de 16-jarige Kaleigh werd het een spannende wedstrijd, waarbij ze volop werd aangemoedigd door de overige leden van de club. Ze is pas twee jaar lid en vecht pas een jaar in wedstrijden. “Ik wilde graag winnen en wat je hebt geleerd ook toepassen. Ik stond tot het laatste moment als eerste op de mat, maar gaf de wedstrijd op net in de laatste seconde uit handen en moest dus genoegen nemen met een tweede plek. Een spannende wedstrijd waarin ik veel heb geleerd en bovendien een leuke ervaring. Nu ik de smaak te pakken heb komen er nog meer wedstrijden aan.”
Ferry Wortman (18) vecht al negen jaar. “Eerst bij een andere sportschool, maar ik ken onze trainers al vanaf mijn vijfde toen ik op kickboksen zat. Op m’n negende koos ik voor karate.”
De Zoetermeerder is inmiddels binnen de club – naast Priscilla – degene met de meeste titels op zak. Meervoudig Nederlands – en Belgisch -, twee maal Duits en Bulgaars kampioen, twee keer Europees – en een maal Wereldkampioen in zijn klasse. “Het is een sport waarin je wilt winnen, maar waarin je ook respect hebt voor je tegenstander. Na de wedstrijd gaan we goed met elkaar om. Karate is voor mij uitgegroeid tot een passie en mijn wens is dan ook om verder te groeien in mijn sport en nog meer WK titels te winnen. Nu nog in de categorie onder de 80kg en als ik zwaarder wordt naar de volgende categorie.” Zijn drie wedstrijden vocht hij achtereenvolgens tegen een Hongaar, een Spanjaard en een Ukraïner die hij allemaal in winst afsloot.

Familie

De derde loot aan de stam van SportsClub Sushiho – de 17-jarige Damian Pronk – heeft al twee Wereldkampioentitels op zijn naam staan en na Barcelona ook twee Europese Kampioenstitels daarbij. “Het is al vijf jaar ‘mijn’ sport, nadat ik eerste enkele andere sporten had geprobeerd.” Inmiddels heeft Damian ook anderen in zijn omgeving ‘aangestoken’, want er zijn momenteel meerdere leden van de familie actief in deze sport.
“In de voorronde stond ik met een Rus op de mat, de kwartfinale was tegen een vechter uit de Ukraïne. De halve finale tegen een Spanjaard en de finale tegen een hele lange Hongaar. Ik won ze allemaal.”
Zondag hadden de leden een vrije dag om wat te ontspannen aan de Spaanse kust, maar Damian vloog toen al naar huis om de volgende dag goed voorbereid en op tijd op school te zijn.
“We sloten weer een schitterend en succesvol weekend af, mede mogelijk gemaakt door onze sponsor Aircoplan die de club en de sport een warm hart toedraagt. Daar zijn we heel blij mee,” aldus de trotse trainers Priscilla en Erwin.

Check Also

Sportkleding TOGB vindt weg naar Letland

Berkel en Rodenrijs - Enige tijd geleden kwam door een sponsorwisseling de sportkleding van TOGB beschikbaar. Sportshirts, broeken, kousen en trainingspakken die nog geschikt zijn voor een tweede leven. Dozen vol met deze kleding kon gestuurd worden naar de Letse plaats Ludza aan de grens met Rusland.

Geef een reactie