woensdag 14 november 2018 | week 46
Home » Nieuws » TOGB – trainer Ronald Ermes ontevreden over resultaat en uitvoering

TOGB – trainer Ronald Ermes ontevreden over resultaat en uitvoering

“Er waren genoeg mogelijkheden om eerder afstand te nemen”

TOGB – trainer Ronald Ermes ontevreden over resultaat en uitvoering

Berkel en Rodenrijs – De start van deze competitie was veelbelovend. Uit de eerste vier wedstrijden tien punten. Verleden week een nederlaag tegen een beter CVV Zwervers. Het bezoekende Antibarbari had een mooie opstap kunnen zijn voor een goed vervolg. Echter beide ploegen voerden in de tweede helft een draak van een wedstrijd op, waardoor de 2-2 deling het meest gerechtvaardigd was.

Rien Kuyvenhoven

Nu weten we dat doelpunten veelal door fouten bij een tegenstander ontstaan. De confrontatie tussen TOGB en het Rotterdamse Antibarbari was daar een sprekend voorbeeld van. Daarom ook was de eerste vijfenveertig minuten misschien ook het beste en meest vermakelijkste gedeelte van de wedstrijd. De vier treffers in die fase van de wedstrijd kwamen tot stand door een groot aantal missers. TOGB kreeg – met Joey Lems in de basis voor de geblesseerde Glenn den Uijl – genoeg kansen tegen de promovendus van het vorig seizoen, Antibarbari. Het was daarom ook niet verwonderlijk dat TOGB – trainer Ronald Ermes zich na afloop tekort gedaan voelde met de deling. Natuurlijk was het een fraaie opsteker toen Mouad Fissoune zich handig ontdeed van zijn opponenten en met medewerking van doelman Milan Baars voor de 1-0 kon zorgen.
TOGB kreeg hierna voldoende kansen om de score uit te bouwen. Vooral Daley Hilkemeijer mocht zich bekocht voelen ten opzichte van doelman Baars die met veel geluk eerst de kopbal van de TOGB-er wist te stoppen en een paar seconden later met het nodige keepersgeluk nog een schot van hem wist te keren. Ook de inzet van Vince Luyken was een prooi voor de bezoekende doelman.
“Hieruit moet je gewoon twee doelpunten weten te maken”, beklaagde Ronald Ermes zich na afloop. “Dan speel je al vroeg een gewonnen wedstrijd.” Hierna werd echter de andere kant van de medaille zichtbaar. Na een goed lopende aanval van Antibarbari en een enorme dekkingsfout bij TOGB kon Elias Straeter voor de 1-1 zorgen. Zwak verdedigen bij de gasten gaf Emerican Bagcan in het vervolg de kans TOGB aan de tot dan toe verdiende voorsprong te helpen die door Hermon Hagary teniet werd gedaan toen hij op het middenveld de bal in de schoenen schoof bij de Hongaarse voetballer bij Antibarbari Sebestéyn Szàri die moeiteloos voor de 2-2 kon zorgen.

Doelpunten weggegeven

Ronald Ermes had gezien mogelijkheden gelijk toen hij zich na afloop beklaagde over het missen van deze kansen van een toen beter spelend TOGB. “Het was een wedstrijd die we de eerste helft hadden moeten beslissen. Voeg daar nog aan toe dat je zelf wel heel knullig twee doelpunten weggeeft. Dit alles heeft niet in ons voordeel gewerkt. Je zag duidelijk dat deze ploeg hier kwam om alleen maar tegen te houden. Je zag ook dat onze spelers die tweede helft een beetje met zich zelf in de knoop lagen. Maar we moeten er nu ook weer niet te dramatisch over doen. Natuurlijk zijn het twee verliespunten en ben ik ook teleurgesteld over het resultaat en de uitvoering in vooral de tweede helft. Maar het is nog vroeg in het seizoen. Uit de eerste vier wedstrijden halen we tien punten. Het vervolg was het verlies bij Zwervers en nu een deling door een matige tweede helft.”
Als we wat betreft de tweede helft alles nog eens op een rijtje zetten dan gingen bij de thuisclub de meest elementaire dingen fout. Veel ballen werden bij een tegenstander ingeleverd. Ingooien direct naar de tegenpartij mag op dit niveau niet mogen. Meer liet TOGB in de tweede helft niet zien. Behalve een schot op de paal van Mouad Fissoune na tien minuten en nog een mislukte vrije trap vlak voor tijd.

Check Also

TOGB maakt einde aan ongeslagen status RKDEO

Nootdorp - Zes wedstrijden en achttien punten. TOGB was gewaarschuwd voor tegenstander RKDEO uit Nootdorp. Een kick start van de Berkelse formatie met twee doelpunten die voor de schoonheidsprijs in aanmerking kwamen, stonden aan de basis van de dik verdiende overwinning voor de ploeg van TOGB-trainer Ronald Ermes, 0-2. Hij gaf na afloop een pluim aan zijn spelers. "Ze hebben het strijdplan goed uitgevoerd."

Geef een reactie