zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Algemeen » 3B Diner en Welzijn Lansingerland nodigen senioren uit voor kerstdiner

3B Diner en Welzijn Lansingerland nodigen senioren uit voor kerstdiner

3B Diner en Welzijn Lansingerland nodigen senioren uit voor kerstdiner

Lansingerland – Op drie plaatsen in Lansingerland zal in de maand december een kerstdiner worden georganiseerd. Een initiatief van Welzijn Lansingerland en 3B Diner en gericht op iedereen van 50 jaar en ouder.

Trees Borkus-Henskens

Het spits wordt op vrijdag 8 december afgebeten als het kerstdiner wordt georganiseerd in Ontmoet! te Bergschenhoek. De enige van de drie keer dat het kerstdiner ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur plaatsvindt. Met name voor belangstellenden die liever niet ‘s avonds de deur nog uitgaan, maar toch graag aan willen zitten aan een feestelijk diner.
Vrijdag 15 december wacht het kerstdiner in De Leeuwerik te Bleiswijk en vrijdag 22 december in Wel-Kom! te Berkel en Rodenrijs; beide dagen van 18.00 tot 20.00 uur.

Feestelijk menu

Kees Polm, werkzaam bij de 3B Diner service, werkt er graag aan mee om van het kerstdiner een gezellig feest te maken. “Inmiddels hebben we een mooi menu samengesteld dat uit meerdere gangen bestaat. Met vooraf meloen met ham en een crèmesoep, als hoofdgerecht een varkensmedaillon met wildsaus, haricot verts met spekjes en aardappelpuree en als toetje een verrassingsdessert, waarna we de feestelijkheden afsluiten met koffie en thee. Zelf zal ik de kok die dagen assisteren en er samen met de vrijwilligers een mooie presentatie van maken. Laagdrempelig en gezellig. Voor de eerste keer ook in Berkel en Rodenrijs, dus nu in alledrie de kernen. Er kunnen in totaal ruim 150 gasten aan deelnemen.”
3B Diner is leverancier van warme maaltijden die worden besteld en vervolgens door vrijwilligers van Welzijn Lansingerland worden afgeleverd bij de verschillende adressen.
“Enkele jaren geleden ontstond spontaan het idee om met elkaar een kerstdiner te verzorgen. Dat idee werd enthousiast ontvangen en uitgewerkt.”

Aanmelden

Inmiddels komen de aanmeldingen voor de kerstdiners al binnen bij Sylvia Frau, als ondersteuner werkzaam bij Welzijn Lansingerland.
“Belangstellenden kunnen zich minimaal een week voor het diner aanmelden bij de bar op de locaties van Welzijn Lansingerland waar de kerstdiners worden georganiseerd. In Bleiswijk is plaats voor tachtig gasten, in Bergschenhoek voor vijftig en in Berkel en Rodenrijs voor vijfentwintig. Actiefpashouders betalen voor het diner vijftien euro, niet pashouders twintig euro, inclusief twee drankjes.” Ook bestaat daarnaast de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan het diner met een spontane bijdrage; bijvoorbeeld in de vorm van een gedicht of een andere creatieve uiting.

Sponsor een kerstdiner

Welzijn Lansingerland biedt tevens de mogelijkheid aan belangstellenden om een kerstdiner te sponsoren, zodat ook de minder bedeelde ouderen kunnen worden uitgenodigd om deel te nemen aan het feestelijke kerstdiner. Sponsoren kunnen zich melden via ab@swl.nl of bellen met Sylvia via 010 – 522 55 45.

Check Also

Voor elk kind brandde een kaarsje

Lansingerland - Elke tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. De dag waarop er wereldwijd aandacht is voor alle overleden kinderen. Op Wereldlichtjesdag worden er wereldwijd openbaar toegankelijke bijeenkomsten georganiseerd en kaarsen ontstoken. Ook in Lansingerland.

Geef een reactie