zondag 23 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Collecte voor kinderen met een handicap

Collecte voor kinderen met een handicap

Berkel en Rodenrijs – Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. In Berkel en Rodenrijs komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) van 13 t/m 18 november. Omdat de stichting de collecte coördineert in de wijk Berkel-Noord wordt de helft van de opbrengst van de collecte door het NSGK uitgekeerd voor het realiseren van voorzieningen bij en in de woonzorgvoorziening de Van Oldenbarnevelthoeve. Dit geldt ook voor de opbrengst van collectanten die in andere wijken collecteren en een relatie hebben met genoemde woon-zorgvoorziening. In de samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. NSGK helpt om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.
Op de website www.nsgk.nl staan recent ondersteunde projecten. Mensen die de collectant hebben gemist en toch geld willen overmaken? SMS de letters NSG naar 4333 (eenmalige gift van € 2,50). Een online donatie is mogelijk via www.nsgk.nl. NSGK is in het bezit van het CBF-keurmerk.

Check Also

Rotta Kapoentjes gaan weer starten

Bergschenhoek - Buiten valt er altijd genoeg te zien en te horen. De zomer komt op zijn einde en de herfst laat zich al zien. Een heerlijke periode om een nazomer-ontdektocht te doen met uw kind of kleinkind. Bladeren, zaden en welke kriebeldiertjes zie je nu? Woensdag 26 september is het weer tijd voor mini-avontuur bij de Rotta Kapoentjes.