woensdag 22 november 2017 | week 47
Home » Algemeen » Collecte voor kinderen met een handicap

Collecte voor kinderen met een handicap

Berkel en Rodenrijs – Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. In Berkel en Rodenrijs komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) van 13 t/m 18 november. Omdat de stichting de collecte coördineert in de wijk Berkel-Noord wordt de helft van de opbrengst van de collecte door het NSGK uitgekeerd voor het realiseren van voorzieningen bij en in de woonzorgvoorziening de Van Oldenbarnevelthoeve. Dit geldt ook voor de opbrengst van collectanten die in andere wijken collecteren en een relatie hebben met genoemde woon-zorgvoorziening. In de samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. NSGK helpt om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.
Op de website www.nsgk.nl staan recent ondersteunde projecten. Mensen die de collectant hebben gemist en toch geld willen overmaken? SMS de letters NSG naar 4333 (eenmalige gift van € 2,50). Een online donatie is mogelijk via www.nsgk.nl. NSGK is in het bezit van het CBF-keurmerk.

Check Also

Gouden bruiloftspaar viert feest met de hele familie

Berkel en Rodenrijs - Ze zijn beiden een bekend gezicht in Berkel en Rodenrijs: schilder Cor Troost en zijn echtgenote Hilde Troost - in ’t Veen die dagelijks present is in hun winkel aan de Rodenrijseweg. Gisteren - op 21 november om precies te zijn - was het 50 jaar geleden dat ze elkaar het jawoord gaven. Dit gouden feest vierden ze samen met familie, vrienden en bekenden bij t Manneke.