woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Prikbord » PRIKBORD BERGSCHENHOEK

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Oud papier actie Bergschenhoek

Bergschenhoek – Op donderdag 9 november wordt er oud papier opgehaald door de scholen in Bergschenhoek. De papierkliko graag voor 18.45 uur op de inzamelplaatsen zetten. De opbrengst is bestemd voor de scholen. Zij hopen dat de opbrengst met de nieuwe blauwe containers omhoog gaat!

Creatief Café

Bergschenhoek – Heb jij zin om mensen te ontmoeten en creatief bezig te zijn? Kom dan op vrijdag 10 november naar het Creatief Café in Pand 58. Van 10.00-12.00 uur staan koffie en thee klaar. Je kunt werken aan een project dat stap voor stap wordt voorgedaan. Of je kunt aan een eigen project werken. Er zijn materialen aanwezig en meedoen is gratis. Je hoeft je niet aan te melden, maar kunt gewoon binnenlopen. Locatie: Pand 58, Boterdorpseweg nabij nummer 19 (naast het gemeentehuis van Lansingerland), Bergschenhoek. Informatie: www.pand58.life of mail naar hannekefeunekes@hotmail.com.

Rotta Rangers aan de slag

Bergschenhoek – Zaterdag 11 november kunnen kinderen tussen de 7 en 13 jaar de handen uit de mouwen steken.
Rond het clubgebouw van de Rotta, Het Trefpunt, is dan van alles te doen. Bij de wilgwam en de nieuwe paddenpoel valt genoeg te ‘klussen’. Maaisel op hopen steken, onkruid wieden, snoeiafval naar de composthoop brengen en voor de echte bikkels valt wel wat te zagen en te snoeien. Er is voldoende begeleiding om op een veilige manier aan de slag te gaan. Aanmelden via rotta.jeugd@gmail.com. ’s Morgens van 10.00 tot 12.00 uur en ’s middags van 13.30 tot 15.30 uur aan de Hoeksekade 164. Voor € 2,- hebben kinderen een leuke en zinvolle invulling.

Zondagmiddagsoos in Ontmoet!

Bergschenhoek – Op zondag 12 november organiseert Welzijn Lansingerland de Zondagmiddagsoos in de nieuwe locatie van Welzijn Lansingerland: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Van 14.00 tot 16.30 uur is er gelegenheid elkaar te ontmoeten, een praatje te maken of een spelletje te doen. Wie vragen heeft over de Zondagmiddagsoos kan op werkdagen contact opnemen via tel. 010 – 5225545 of stuur een mail naar: info@swsl.nl.

‘In Touch’- koffieochtend voor vrouwen

Bergschenhoek – Op dinsdag 14 november is er van 9.30 tot 11.00 uur een koffieochtend voor vrouwen met als gastspreekster Joke Verweerd, bekend en geliefd schrijfster. Thema: Bewogen en bevlogen. Wees elkaar niets schuldig behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld (Romeinen 13 vers 8). Een interkerkelijk initiatief van christenvrouwen uit de regio. Vanaf 09.00 uur is er koffie. Er is kinderoppas! Plaats: Hervormde kerk, Kerkstraat 1. Inlichtingen: tel. 015-3693596 (Aria) of de website: vrouwenochtend.wix.com/intouch.

Zwamneuzen gezocht

Bergschenhoek – Onder het motto ‘Genieten van/in de natuur, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen’, worden ouders en grootouders uitgenodigd met hun(klein)kind(eren) een heerlijke herfstwandeling in de natuur te maken. De kinderexcursie voor kinderen van 4, 5 en 6 jaar met de Rotta Kapoentjes staat in het teken van de paddenstoelentijd. Met loep, spiegel en zoekkaarten gaan de deelnemers op pad met enkele enthousiaste natuurgidsen van de Natuur- en Vogelwacht Rotta. Woensdag 15 november verzamelen om 13.30 uur. Zorg voor goede loopschoenen en warme kleren die vies mogen worden. Deelname kost € 2,- per kind inclusief drinken. De kapoentjes krijgen een leuke verrassing mee; Rotta bestaat niet voor niets 35 jaar! De wandeling is rond 15.00 uur afgelopen. Aanmelden kan via rotta.jeugd@gmail.com (naam en leeftijd vermelden); contactpersoon Gert Jansen; telefoon 010-511 57 20.

Bingo Roemenië Werkgroep

Bergschenhoek – Op vrijdag 17 november organiseert de Roemenië Werkgroep een bingoavond in de Hervormde Kerk, Kerkstraat 1, aanvang 20.00 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen, ook voor kinderen. Ook dit jaar is er aan het einde van de avond een verloting waarmee ook leuke prijzen te winnen zijn. Kom gezellig meespelen, iedereen is welkom! De opbrengst van deze bingo is voor het kledingtransport naar Roemenië en voor voedselpakketten met de kerst voor de allerarmste mensen. Info: roemenie@hervormd.nl.

Check Also

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Kerstbomenverkoop de Kievit Berkel en Rodenrijs – Vanaf 1 december zijn er weer kerstbomen te …

Geef een reactie