woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Open inloop vrijwilligerswerk

Lansingerland – Voor wie op zoek is naar vrijwilligerswerk houdt VIP – Lansingerland elke 2e en 4e donderdag van de maand een Open inloop in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek. Tijd:?10.30-11.30 uur. De eerstvolgende open inloop is op 9 november. Informatie: Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland via info@viplansingerland.nl, tel. 010 – 5225545 of kijk op viplansingerland.nl.

Clubmiddag 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Iedere donderdag organiseert de belangenvereniging een gezellige sjoel- en klaverjasmiddag in De Ark, Oranjestraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Aanvang 14.00 uur, einde 17.00 uur. Deze middagen wordt er gespeeld in competitieverband. Ook niet-leden kunnen een keer komen kijken. De contributie bedraagt € 16 per jaar. Om mee te doen betaalt men per vier weken € 3,00. Voor inlichtingen over het kaarten en sjoelen kan men terecht bij Cor de Veld, tel. 06 – 13159811.

MamaCafé Lansingerland

Lansingerland – Ben jij (bijna) mama en heb je zin om andere moeders te ontmoeten? Kom dan naar het MamaCafé Lansingerland. Op vrijdag 10 november komen ze weer bij elkaar bij Muller & Co, Kerksingel 9 in Berkel en Rodenrijs. Op de site en Facebookpagina vind je alle actuele informatie: www.mamacafe-lansingerland.nl. Inloop 10.00 uur, einde ca. 12.00 uur.

Bridge in de Kas

Lansingerland – Op zaterdag 11 november organiseert Rotaryclub Lansingerland alweer voor de 18e keer Bridge in de Kas; een unieke bridgedrive in één van de kassen van Bunnik Plants in Bleiswijk. De opbrengst van Bridge in de Kas gaat dit jaar naar het Jeugdcultuurfonds van Lansingerland. Deze bridgedrive is toegankelijk voor alle spelers, lidmaatschap van een bridgeclub is niet vereist. Inschrijven kan via www.bridgeindekas.nl.

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek – Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. Mensen die de pijn van verlies en rouw voelen, kunnen gebaat zijn met aandacht en het delen van gevoelens en verhalen. Maar ook een lach is niet verboden. Het leven kent veel soorten van verlies: gezondheid, de partner, je kind, je levenslust… Hoe overleef je dat? En hoe kan er weer geleefd worden? In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: dinsdag 14 november, 14.00-16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 – 5241090.

Informatieavond Levensreddend handelen

Lansingerland – Als vrijwilliger bent u aan de slag met mensen. Maar weet u wat u kunt doen als er plotseling hulp geboden moet worden? Op 14 november organiseert het VIP Lansingerland een workshop Levensreddend handelen. Tijdens deze avond krijgt men een paar handvatten om daadkrachtig te kunnen handelen. De cursus wordt gegeven door een ervaren instructeur (Emmelies Kolpa) van de EHBO vereniging in Bergschenhoek. Aanmelden: via info@viplansingerland.nl ovv maatschappelijke. Tijd: 19.30 – ca. 22.00 uur. Locatie: volgt bij aanmelding. Kosten € 5 p.p. (voor vrijwilligers in Lansingerland / anders € 25). Informatie: Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland, info@viplansingerland.nl of 010 – 5225545 of viplansingerland.nl.

Samenwerking met passie en pepernoten

Pijnacker-Nootdorp – ?Op zaterdag 25 november treden jazz-zangeres Marion Schmitz en het Symfonisch Blaasorkest Excelsior samen op. Onder leiding van dirigent Jurgen van Groningen Schinkel geven zij een concert, dat in het teken staat van zingen en swingen met Spaanse en 5-december-invloeden. De avond is bedoeld voor de wat oudere kinderen, ouders en muziekliefhebbers. Aanvang 20.00 uur in het Stanislas, Sportlaan 3 te Pijnacker. Er worden geen standaard Sinterklaasliedjes gespeeld, maar bijzondere uitvoeringen waarbij op speelse wijze de bekende klassiekers gemengd worden met verschillende Spaanse muziekstijlen. Entree € 7,50.

DIVOO; hulp bij verzorging huisdier

Lansingerland – Stichting DIVOO helpt ouderen die door ziekte of andere omstandigheden niet voor hun huisdier kunnen zorgen. Wanneer familie of buren niet in de gelegenheid zijn om te helpen, proberen de vrijwilligers van DIVOO zoveel mogelijk ondersteuning te bieden. Denk hierbij aan de hond uitlaten, de kattenbak verschonen of het konijn eten te geven. De hulp is kosteloos en in principe tijdelijk en is afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen en de mogelijkheden van de vrijwilligers. Informatie/aanmelding: neem contact op met de coördinator zorg en wandelen, tel. 06-16034418.

Adviespunt Zorgbelang

Lansingerland – Zorgbelang Zuid-Holland geeft informatie en voorlichting en biedt gratis en onafhankelijke klachtopvang. Men kan eigen ervaringen melden over de uitvoering van de Wmo bij het Meldpunt Wmo. Alle signalen kunnen bijdragen aan verbetering van de zorg. Website www.zorgbelang-zuidholland.nl, tel. 0900 2437070.

Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Welzijn Lansingerland biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Het Steunpunt Mantelzorg geeft advies over hoe zij de zorg wellicht beter vol kunnen houden. Ook biedt men vervangende mantelzorg. Dit betekent dat mantelzorgers de zorg even aan een ander kunnen overdragen zodat zij ook tijd aan andere gezinsleden, vrienden, werk en/of hobby’s kunnen besteden. Bij het tijdelijk overdragen van de zorg is het belangrijk dat degene voor wie men zorgt een prettige tijd heeft en dat men er op kan vertrouwen dat de verzorging goed wordt overgenomen. Een vaste vrijwilliger houdt de verzorgde gezelschap of onderneemt een activiteit waardoor mantelzorgers even tijd voor zichzelf hebben.
Informatie/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Of kijk op www.welzijnlansingerland.nl.

Check Also

PRIKBORD BERGSCHENHOEK

Kerstbomenverkoop Lions Bergschenhoek Bergschenhoek – Zaterdag 8 december staan leden van de Lionsclub Bergschenhoek voor …

Geef een reactie