woensdag 14 november 2018 | week 46
Home » Nieuws » Ondernemend Lansingerland en Soccer Boys zorgen voor een boeiende avond

Ondernemend Lansingerland en Soccer Boys zorgen voor een boeiende avond

Ondernemend Lansingerland en Soccer Boys zorgen voor een boeiende avond

Bleiswijk – Ondernemend Lansingerland was maandagavond 30 oktober te gast in het clubhuis van de Bleiswijkse voetbalvereniging Soccer Boys. Sponsoren van de club en ondernemers kregen een waardevolle avond voorgeschoteld. Tijdens deze avond stond ook de Stichting Business Vrienden Soccer Boys centraal. Gastspreker Wilco van Schaik, nu directeur van de Nijmeegse voetbalvereniging NEC, nam de aanwezigen mee in de wereld van sport en ondernemen.

Rien Kuyvenhoven

Ruim zeventig ondernemers en sponsoren hadden de moeite genomen naar sportpark Merenveld te komen waar Soccer Boys voor een warme ontvangst zorgde. Voordat de aanwezigen een luisterend oor hadden voor de gastspreker werden zij van een drankje en een hapje voorzien door de plaatselijke cateraar J&K en de beide organisatoren van deze avond. Jan Houweling, heette de aanwezigen namens Ondernemend Lansingerland een welkom toe en tevens deed hij een oproep aan de ondernemers op meer samenwerking met verenigingen. “Proberen elkaar belangen te behartigen”, zei hij in zijn openingswoord. Houweling, voorzitter van de 200 leden tellende club ondernemers, zei verder dat het aantal leden van de ondernemersvereniging nog steeds groeit. “Graag zien we dat de huidige leden een introducé meenemen om ze te laten zien wat we doen. Ondernemend Lansingerland doet ook aan belangenbehartiging en we worden hierin zeker serieus genomen, ook door de gemeente. In het kort gezegd, we willen bijdragen aan een sterk ondernemersklimaat.”

Selecties

Wie ondernemers ook graag in de armen sluit is voetbalvereniging Soccer Boys en de Stichting Business Vrienden. Voorzitter van de stichting, Ed van der Knaap, gaf een uiteenzetting over de werkwijze binnen de club. “In de eerste plaats ben ik blij met een avond als deze, omdat we proberen de drempel naar onze club te verlagen. Kennis delen is belangrijk, want ook wij zijn net als ondernemers altijd bezig met de toekomst. Een groep ondernemers heeft een aantal jaren geleden de handen ineen geslagen om de selecties op een hoger plan te brengen. Van het geld dat een sponsor in de club steekt, gaat tweederde naar de vereniging. De rest is voor een tegenprestatie naar de leden zoals een avond als deze. Wat we voorop hebben gesteld, is dat er geen betalingen aan spelers worden gedaan. Eén van onze leden maakt deel uit van het bestuur van Soccer Boys. Deze twee partijen spreken met elkaar af hoe de gelden binnen de vereniging besteed kunnen worden. Een mooi voorbeeld is het krachthonk wat gerealiseerd is”, aldus Van der Knaap.

Tropenjaren

Onder het motto ‘verbindend leiderschap’ zorgde Wilco van Schaik vervolgens voor een boeiende avond. Wilco van Schaik is communicatiespecialist en bestuurder en vanaf 1 augustus 2017 algemeen directeur van NEC. Daarvoor bij FC Utrecht die in de zomer 2011 op zoek was naar een opvolger voor algemeen directeur Jan Willem van Dop en uit kwam bij Wilco van Schaik, eigenaar van een advertentiebureau met als hobby sportverslaggeving. Een lichtgewicht in voetballand voor een loodzware functie bij een club in crisis. Op sterven na dood, in leven gehouden door suikeroom Frans van Seumeren, zo concludeert Van Schaik na de kennismaking met zijn nieuwe werkgever. Er volgden zes tropenjaren, aldus Van Schaik.
Natuurlijk ging het deze avond ook over voetballen. Volgens Van Schaik komt het vooral aan op de samenspraak met supporters. Dat heeft hij in de loop der jaren ook moeten leren. “Als de club verliest dan zijn de supporters soms twee dagen van de leg. We hebben het dit seizoen al gezien bij NEC; na vier verloren wedstrijden moet de trainer weg en wordt na een uitwedstrijd de bus opgewacht. Nu spelen we al nacompetitie”, is hij nu trots op wat de Nijmeegse formatie al zo vroeg in het seizoen heeft bereikt. “Het afbreukrisico in het voetballen is groot. Je moet ook pas een club gaan leiden als je geen carrière meer hoeft te maken. Het is net een omgekeerde wasstraat, je gaat er schoon in en komt er vuil uit.”
Voor de ondernemers deze avond had de inwoner van Breukelen nog wel wat waardevolle tips. “De kunst is gewone dingen ongewoon goed te doen. En goede relaties zijn de grootste waarde voor je bedrijf, meer dan je vermogen”.

Check Also

TOGB maakt einde aan ongeslagen status RKDEO

Nootdorp - Zes wedstrijden en achttien punten. TOGB was gewaarschuwd voor tegenstander RKDEO uit Nootdorp. Een kick start van de Berkelse formatie met twee doelpunten die voor de schoonheidsprijs in aanmerking kwamen, stonden aan de basis van de dik verdiende overwinning voor de ploeg van TOGB-trainer Ronald Ermes, 0-2. Hij gaf na afloop een pluim aan zijn spelers. "Ze hebben het strijdplan goed uitgevoerd."

Geef een reactie