woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Prikbord » PRIKBORD BLEISWIJK

PRIKBORD BLEISWIJK

Koffie/inloopochtend

Bleiswijk – Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

ServicePunt in Medisch Hart

Bleiswijk – Donderdag 9 november is het ServicePunt van Mediopunt/WMO van 09.30 tot 11.30 uur aanwezig in Thuiszorgwinkel Medische Hart Bleiswijk, Dorpsstraat 3, voor reparatie en vragen over hulpmiddelen. Schoenwinkel van Asperen is er elke dinsdag en donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Inloopspreekuur SeniorWeb

Bleiswijk – Wie computerproblemen heeft, kan iedere donderdag van 13.30 – 15.00 uur terecht in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 bij Welzijn Lansingerland. Vrijwilligers van SeniorWeb helpen graag met uw tablet, smartphone of laptop, maar kunnen ook desgewenst instructie geven in het gebruik van applicaties op de apparaten.

Dorcas Depot

Bleiswijk – Op zaterdag 11 november is er weer gelegenheid om kleding en schoenen in te leveren bij het Dorcas Depot Bleiswijk. Geopend elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Locatie: parkeerterrein achter Dorpsstraat 72. Informatie: Herman Veenman, 06 – 10531756 of Henny Maasland, 06 – 42072324.

Najaarsconcert Crescendo

Bleiswijk – Op 11 november zal muziekvereniging Crescendo zijn najaarsconcert ten uitvoering brengen. Het thema is: Vlieg met me mee. Tijdens dit concert spelen de Harmonie en slagwerkgroep Mi Ritmo nummers vanuit alle continenten. Waar: MKC ‘t Web, Nachtegaallaan 4. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Jeugdsoos Pecto’s

Bleiswijk – Pecto’s is een jongerencentrum voor jongeren van 12 tot 23 jaar uit Lansingerland. Kom gezellig PlayStation spelen, poolen of lekker met elkaar kletsen en er is gratis internet. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 20.00 tot 23.00 uur. Ook voor kinderen vanaf 10 jaar zijn er activiteiten. Kijk op www.pectos.nl voor meer informatie.

Modeshow bij KVG

Bleiswijk – Op maandagavond 13 november organiseert het Katholiek Vrouwengilde (KVG) Bleiswijk, in samenwerking met damesmode Verbakel, een modeshow. De kleding wordt door het bestuur geshowd. De avond wordt gehouden in het parochiehuis Paddock, Hoefweg 53 en begint om 20.00 uur. De entree is gratis.

Bijeenkomst PCOB

Bleiswijk – De PCOB afdeling Bleiswijk houdt woensdagmiddag 15 november de laatste bijeenkomst van dit jaar. De heer Cor Verkade zal een lezing geven met na de pauze een PowerPoint presentatie over de bekende Godfried Bomans. Tijd: 14.00-16.30 uur in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2.

Ledenavond Vrouwen van Nu

Bleiswijk – Op woensdag 15 november komen de dames van Vrouwen van Nu, afdeling Bleiswijk, bij elkaar voor de maandelijkse ledenavond. Voor deze avond is uitgenodigd de heer F. Booy die zal vertellen over de geschiedenis van Sinterklaas, en de rituelen die met dit feest samenhangen. Hij ondersteunt zijn woorden met beelden. Al waait de wind deze avond door de bomen, in het Parochiehuis is het warm. Het wordt een sfeervolle avond. De kruidnootjes staan klaar. Er zijn ook Sinterklaaskaarten en boekjes over Sinterklaas te koop, maar dat is niet verplicht. Ook introducés zijn welkom, zij betalen € 5. Aanvang 20.00 uur in het Parochiehuis, Hoefweg 53, zaal open vanaf 19.30. Hartelijk welkom.

Feestmiddag Club van 100

Bleiswijk – De Club van 100 organiseert op zaterdag 18 november ‘De middag van de Club van 100’ voor in- en mindervalide inwoners van Bleiswijk. Deze middag vindt plaats in ontmoetingscentrum De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Deze middag wordt gehouden van 14.00 tot 17.00 uur. De middag zal worden opgeluisterd door Shantykoor Het Kraaien Nest. Zij verzorgen twee keer een half uur optreden. Daartussen wordt een loterij georganiseerd, waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Aanmelden vooraf is niet nodig, maar wees wel op tijd aanwezig.

Eerste Heilige Communie

Bleiswijk – Op maandag 20 november organiseert de Katholieke kerk OLV Visitatie een informatieavond voor ouders over de Eerste Heilige Communie (EHC) 2018. De avond wordt gehouden in de pastorie bij de kerk, Hoefweg 53, aanvang 19.30 uur. De EHC vindt plaats op 27 mei 2018. De kinderen die zich opgeven voor de communieviering bereiden zich met elkaar voor op deze feestelijke gebeurtenis. Ze doen dit samen met de ouders, onder begeleiding van pastor Bladowski en de werkgroep EHC. De voorbereidingsbijeenkomsten zijn op enkele zondagochtenden en starten op 4 februari 2018. Ook wie nog twijfelt, is van harte uitgenodigd voor de informatieavond op 20 november. Bij interesse en voor meer informatie over praktische zaken of inhoudelijk kan men gerust contact opnemen met de werkgroep EHC. Dit kan door een mail te sturen naar Mijke Verweij via ghverweij@gmail.com.

Kerstmarkt

Bleiswijk – In ontmoetingscentrum De Leeuwerik en woonzorgcentrum Laurens De Tuinen wordt op zaterdag 25 november een kerstmarkt georganiseerd. Gezellige kraampjes met sieraden, tassen, bloemen, cadeauartikelen en nog veel meer! De kerstmarkt wordt muzikaal omlijst. In het restaurant van De Tuinen zijn poffertjes te koop. De Brug mode heeft een verkoop en modeshow. Bezoekers zijn welkom van 11.00 tot 15.30 uur in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, en De Tuinen, Oranjetuin 124-126.

Check Also

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Kerstbomenverkoop de Kievit Berkel en Rodenrijs – Vanaf 1 december zijn er weer kerstbomen te …

Geef een reactie