woensdag 12 december 2018 | week 50
Home » Commentaar » Griezelen

Griezelen

Ook in onze gemeente werd het afgelopen weekend Halloween gevierd. De winkeliersverenigingen en buurtbewoners organiseerden tal van activiteiten waarbij flink gegriezeld kon worden. De verkleedpartijen werden vaak zeer professioneel aangepakt en dat was soms schrikken geblazen. De griezels die af en toe om de hoek kwamen kijken, leken levensecht. En de attributen die soms gebruikt werden logen er niet om. De tijd van wat spinnenwebben en een bezem lijkt voorbij. We zagen doodskisten, kruizen en andere spullen die met de dood te maken hebben.
Zelf heb ik er niet zoveel mee. De dood en alles wat ermee te maken heeft, onderdeel laten zijn van een griezelfeestje? Voor een ander kan het niet eng genoeg zijn en weer een ander is van mening dat de drempel tussen leven en dood juist lager wordt door het gebruik van doodskisten en kruizen.
Gelukkig leven we in een vrij land en zijn we niet verplicht het Halloween feest mee te vieren.
De komende tijd staan er meer feestjes op het programma. We ontvangen Sinterklaas en in december richten we ons op de kerstdagen en de jaarwisseling. Een gezellige tijd. Maar niet voor iedereen. Sommigen hebben iemand verloren of zijn aan het eind van hun leven gekomen. Voor hen worden de komende maand bijeenkomsten gehouden om te gedenken en het leven te vieren. Zo is er voor iedereen plaats in een agenda die deze laatste maanden van het jaar bol staat van activiteiten.

Annette Docter

Check Also

Huis van de Samenleving

Huis van de Samenleving Rabobank Bergschenhoek maakte bekend dat het verhuist naar de centrale hal …

Geef een reactie