woensdag 17 januari 2018 | week 03
Home » Nieuws »

Halloweenfeest wordt elk jaar griezeliger

Berkel en Rodenrijs – Het Halloweenfeest slaat bij steeds meer mensen aan. Met name in Berkel en Rodenrijs zagen we vrijdagavond 27 oktober een behoorlijk aantal kinderen en volwassenen lopen met de meest griezelige maskers op en gekleed in bijpassende kostuums.

Wat deze keer opviel was, dat men had gekozen voor een thema rond de dood, want er stonden doodskisten met het kruis er naast, er hing een oude dame met een touw om haar nek en er kwam een ‘lijk’ levend onder een laken vandaag. Echt griezelen dus, maar dan komt ineens de nuchterheid van de Nederlanders om de hoek kijken: het is maar Halloween en dan moet je zoiets niet te serieus nemen.
Zoals gezegd griezelde men in het centrum van Berkel en Rodenrijs vanaf het begin tot aan het einde van het feest. Een groot succes was de puzzeltocht langs een aantal winkels, waarbij ze hun best deden de vraag goed te beantwoorden: bij welke winkeliers vinden we snoep en zien we letters in de etalage en dan hebben we het nog niet eens over de vele kinderen die in Lansingerland langs de deuren gingen om met een zak vol snoep huiswaarts te keren. In het pand waar voorheen de Marskramer zat kon het hele gezin of de vriendinnenclub op de foto naast, ja u raadt het al, een doodskist. Even verderop kon je je zo griezelig mogelijk laten schminken. Ondertussen liep een percussionband door het centrum, uiteraard met griezelmaskers op, om het muzikaal op te luisteren. Tenslotte willen we toch nog even de jonge acteurs van Theater Vlammen noemen. Ze voerden naast de Dorpskerk een stukje griezeltheater op, dat terecht alle waardering kreeg van het publiek. Het was wel griezelig uiteraard, maar het had ook iets liefs in zich.

Check Also

Bijzonder Driekoningen concert met Young Voices en Rotterdams Barok Ensemble

Lansingerland - Vrijdag 5 januari genoot een groot aantal belangstellenden van het Driekoningen concert van Young Voices, dat in samenwerking met het Rotterdams Barok Ensemble en meerdere solisten in de hervormde dorpskerk van Bleiswijk werd gehouden.