zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Nieuws »

Halloweenfeest wordt elk jaar griezeliger

Berkel en Rodenrijs – Het Halloweenfeest slaat bij steeds meer mensen aan. Met name in Berkel en Rodenrijs zagen we vrijdagavond 27 oktober een behoorlijk aantal kinderen en volwassenen lopen met de meest griezelige maskers op en gekleed in bijpassende kostuums.

Wat deze keer opviel was, dat men had gekozen voor een thema rond de dood, want er stonden doodskisten met het kruis er naast, er hing een oude dame met een touw om haar nek en er kwam een ‘lijk’ levend onder een laken vandaag. Echt griezelen dus, maar dan komt ineens de nuchterheid van de Nederlanders om de hoek kijken: het is maar Halloween en dan moet je zoiets niet te serieus nemen.
Zoals gezegd griezelde men in het centrum van Berkel en Rodenrijs vanaf het begin tot aan het einde van het feest. Een groot succes was de puzzeltocht langs een aantal winkels, waarbij ze hun best deden de vraag goed te beantwoorden: bij welke winkeliers vinden we snoep en zien we letters in de etalage en dan hebben we het nog niet eens over de vele kinderen die in Lansingerland langs de deuren gingen om met een zak vol snoep huiswaarts te keren. In het pand waar voorheen de Marskramer zat kon het hele gezin of de vriendinnenclub op de foto naast, ja u raadt het al, een doodskist. Even verderop kon je je zo griezelig mogelijk laten schminken. Ondertussen liep een percussionband door het centrum, uiteraard met griezelmaskers op, om het muzikaal op te luisteren. Tenslotte willen we toch nog even de jonge acteurs van Theater Vlammen noemen. Ze voerden naast de Dorpskerk een stukje griezeltheater op, dat terecht alle waardering kreeg van het publiek. Het was wel griezelig uiteraard, maar het had ook iets liefs in zich.

Check Also

TOGB maakt van SVV een legpuzzel

Berkel en Rodenrijs - Is het de kracht van TOGB zelf of de onkunde van de tegenstanders in de tweede klasse D. Eigenlijk is het antwoord snel gevonden. Als je na tien competitiewedstrijden als ongeslagen koploper door het leven gaat is het niet alleen geluk of onkunde bij andere ploegen. De 4-0 overwinning op het bezoekende SVV sprak andermaal boekdelen over de dadendrang van de Berkelse formatie. Dit mede ingegeven door het feit, dat de uitslag veel groter had kunnen zijn.

Geef een reactie