maandag 22 oktober 2018 | week 43
Home » Algemeen » Zilveren jubileum voor ‘den Berchsen hoeck’

Zilveren jubileum voor ‘den Berchsen hoeck’

Zilveren jubileum voor ‘den Berchsen hoeck’

Bergschenhoek, Op een druk bezochte feestelijke bijeenkomst op zaterdag 28 oktober heeft de Historische Vereniging ‘den Berchsen hoeck’ haar 25-jarig bestaan gevierd. Ruim 130 mensen waren getuige van de uitreiking van de oorkonde van erelidmaatschap door wethouder Ankie van Tatenhove aan Dick den Bakker, mede-oprichter en jarenlang voorzitter van de vereniging.

Dick den Bakker had zojuist een presentatie gegeven over het ontstaan van de vereniging, een vervolg op een project over de historie van Bergschenhoek op de basisschool CBS Boterdorp. Op zijn beurt overhandigde Dick den Bakker het eerste exemplaar van het nieuwe boek “Vertellingen over Bergschenhoek” aan mede-erelid en auteur Bas Metselaar. Dit boek, samengesteld door Ton Buurman, bevat een aantal oude en nieuwe verhalen opgetekend door Bas Metselaar over de historie van Bergschenhoek.
De drie sprekers ontvingen uit handen van voorzitter Jan in ’t Veld een fles wijn met een speciaal etiket: Vin d’Auberge “de Rozenboom”, de Rozenboom, die een prominente rol speelt in het nieuwe boek.
Muzikale omlijsting werd verzorgd door de band van Rinus Bakker en er was een optreden van het koor “Aan de oever van de Rotte”, Bergschenhoekser kan het niet. Met een voldaan gevoel versterkt door een Italiaans buffet van slagerij De Rooij en enkele drankjes vertrokken velen met een besteld boek en fles wijn onder de arm. De rest van de bestelde boeken kunnen worden afgehaald in de Stander op woensdagmiddag 1, 8 en 15 november tussen 14.00 en 17.00 uur, waar dan tevens nog een fles speciale wijn te verkrijgen is. Het boek is vanaf nu te koop bij Jumbo Christiaan Veltrop voor € 29,95.

Check Also

Landelijk congres Buurttoezicht levert concrete resultaten op

Lansingerland - Rond de honderd belangstellenden brachten vanuit het hele land zaterdag 13 oktober een bezoek aan het eerste landelijke congres ‘De toekomst van buurtpreventie initiatieven’ dat in de Week van de Veiligheid werd georganiseerd in het gemeentehuis van Lansingerland.

Geef een reactie